Rundborste

Rundborstar i rad

Rundborste

En rundborste använder du för att ge håret volym. Vi har rundborstar i flera olika storlekar beroende på hur mycket volym du vill ge ditt hår. Borst av naturligt svinborst är skonsamt för håret och hårbotten. Vill du ha extra volym ska du använda en fönborste, en rundborste med keramisk platta.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Olika storlekar och varianter på rundborstar

De allra största rundborstarna kan ha en diameter på upp till 70 mm men vanligt är mellan 50-60 mm för de stora borstarna. En liten rundborste kan ha en diameter på ungefär 20-45 mm. Desto kortare hår eller borst du har på en rundborste desto styvare blir den jämför med en borste som har samma diameter men med längre borst. För att bibehålla både stuns och svikt i stråna följer med en ökad diameter på en rundborste också en ökad diameter på ren runda kärnan. 

Ju längre hår desto större diameter vill du ha. Diametern spelar också in och du vill locka eller styal håret på något särskilt sätt. Därför är det inte ovanligt att ha både en rundborste med stor diameter och en rundborste med mindre diameter. 

Rundborste i svinborst

Dessa runda borstar har naturhår i form av svinborst. Dessa är ofta inslagna i trähandtag med ett stift. Vissa borstar är tätare och vissar har mindre täta strån. En rundborste med svinhår är skonsam med håret och utmärkt för att bygga volym och få fram naturlig lyster. Du får bra grepp på håret när du använder en svinborste som är rund och kan då forma, föna och styla på ett bra sätt. 

Rundborstar med naturhår är särskilt populära för att styla och forma skägg just därför att de både reder ut det krulliga skägget samt att du får ett bra grepp om skäggstråna. 

Keramiska rundborstar som reflekterar värme

Rundbortar med en keramisk beläggning tål värme bättre och har oftast ersatt svinborstet med värmetåliga piggar eller borststrå. Den keramiska plattan reflekterar värme och piggarna tål värme mycket bättre än svinborst. Den keramiska delen som reflekterar värmen snabbar upp värmeprocessen och sprider värmen bättre från din hårfön.

Skrivet om Rundborste

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea