Hårkräm

Hårkräm - mjuk textur och krämig konsistens.

Hårkräm

En hårkräm använder du för att skydda håret och ge det en sista touch i din hårstyling. Hårkrämer ger ingen eller väldigt lite stadga. Man kan använda krämen direkt på blött hår för att skydda det mot uppvärmning av hårtork.

Hårkrämen kan också användas för att ge håret lite extra glans eller hålla nere flygigt hår.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Att använda hårkräm när du stylar ditt hår

Hårkrämerna har ofta en lätt och krämig konsistens som gör det lätt att både applicera och att jobba in produkten i håret. Krämen kan appliceras både i handdukstorrt hår och när håret är helt torrt. Många hårkrämen är inte tunga vilket gör att de kan vara utmärkta för dig som har tunnt och skandinaviskt hår. För dig med tunnt hår vill du undvika produkter som tynger ner håret och gör att du tappar volym. Samtidigt vill du inte heller ha ett flygigt hår. 

När du använder hårkrämer i lätt fuktigt år kan du dra nytta av produkten som en prestyler som kanske både gör håret mindre frissigt, spretigt, torrt och istället ger en mjuk känsla. Beroende på hur hårkrämen är konstruerad kan det även finnas inslag där du kan få volym och textur till håret. 

En positiv effekt med att använda en hårkräm när du ska föna håret är att du minskar slitaget och krämen ger då ett slags värmeskydd. Att föna och använda värme i hår brukar slita en del och därför är det viktigt att skydda håret så mycket som det går. Det kan exempelvis en hårkräm göra på ett enkelt sätt. 

När du lägger i hårkrämen i håret

När du applicerar hårkräm kan ett bra generellt tips vara att ta en viss mängd med kräm i handen och jämna ut den lite i handflatan. Sedan använder du fingrar och hand för att dra igenom krämen i håret så att den fördelas jämn och där du vill att den ska vara. Vid behov kan du använda fön. När du är nöjd med formen och stylingen kan du avsluta med en hårspray som fixerar din look. Det kan vara användbart om du vill att din frisyr ska vara intakt hela dagen och kanske hålla något bättre i väder och vind. 

Annars njuter du av den sköna känslan hårkrämen ger i ditt hår. Att frisyrer till viss del är lite formbar under dagen och att du har en skön, mjuk och flowig känsla i håret. 

Värt att tänka på med alla typer av stylingprodukter är att det kan vara lite begreppsförvirring när produkter är namngivna från respektive varumärke. Det som generellt utmärker en hårkräm är just den lätta och krämiga konsistensen och att den är lätt att jobba i håret och ger det viss stadga och formbarhet. Ofta tillför en mjuk känsla som minskar statiskt elektricitet och att håret känns mindre flygigt.

Skrivet om Hårkräm

Hårstylingens gyllene tre steg

Hårstylingens gyllene tre steg

Att styla håret är en konst. Det kan vara enkelt och komplicerat på samma gång. Jag heter Iman och har jobbat som frisör och barberare i mer än 20 år och är grundare av Noberu of Sweden. Nu ska du få mina allra bästa tips för att du som man ska få en bra form på ditt hår. Min förhoppning är att du efter att ha lästa denna artikel ska känna dig trygg att skapa precis vilken frisyr du vill med ditt hår och fått bra knep för att få den att hålla över hela dagen. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea