Hårvatten

Hårvatten 3 olika från Morgans Pomade UK

Hårvatten

Hårvatten gör ditt hår lätt att kamma ut och ger skadat och torrt hår en friskare glans. Många hårvatten för män vårdar hårbotten och skyddar skalpen för att torka ut. Hårvattnet kan vara med eller utan olja och med eller utan fett. Andra vanliga namn är Hair Tonic eller Hair Lotion. Har du ett hår som ofta blir tovigt kan användning av hårvattenprodukter hjälpa dig att reda ut håret.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Vad är fördelen med att använda hårvatten?

Hårvatten gör det mesta enklare när det kommer till ditt hår. Om det är torrt och frissigt tillför det fukt och gör det lättare att kamma ut. Men det är inte bara håret som mår bra av hårvattnet, även hårbotten. Många tonics och hårlotion har vårdande formulas för hårbottnen. Det är inte ovanligt att de innehåller ämnen som kyler, lugnar och lindrar klåda och irritation.

Hur använder man hårtonic?

Du applicerar din hårtonic eller hårvatten direkt i handdukstorrt hår. Massera in det ordentligt i både hår och hårbotten. Särskilt viktigt om du vill komma åt en effekt av vård av din skalp. Om du ska föna håret eller ej beror lite på vilka ambitioner du har. Om tanken är att du ska bygga volym och from kan fön vara viktigt. Annars låter du tonicen torka in i håret och du går vidare med dina eventulla hårstylingprodukter.

Två delar i ett hårvatten

De två delarna i hårvattnet är den vårdande delen och den andra delen är stylingmomentet. Ska du bygga volym och få textur då är stylingmomentet viktigt och du behöver tänka på att välja ett hårvatten och en grooming tonic som är gjord för detta. Dessa kan tonic kan ha oljor som gör håret mer lättstylat samtidigt som du kan ha viss effekt av textur. Alltså lite som ett saltvattenspray fast med återfuktning.

Om du mest är ute efter att den vårdande delen och att håret och hårbotten ska må bra. Då väljer du hårvattnet med detta i fokus. Ett välkänt exempel på ett vårdande hårvatten är Watzins Keratin som finns med och utan fett beroende på vad du är ute efter och vad som passar just din hårtyp.

Hårvatten med eller utan fett/olja?

Det beror till störst del på vad du är ute efter. Om ditt hår är torrt och sprött, kanske till och med känns livlöst? Då är det bra med en fet hårtonic och hårvatten med fett. Oljorna och fettet i tonicen gör då att håret får fukt och även hårbotten. Det är särskilt viktigt om du har torrt och frissigt hår. 

Om ditt hår inte är torrt eller om du lätt får fett hår. Då ska du helst ha ett hårvatten som inte har för mycket olja och fett i sig. Då får du glans och en fet känsla istället för att du en mer naturlig lyster.

Skrivet om Hårvatten

Hårstylingens gyllene tre steg

Hårstylingens gyllene tre steg

Att styla håret är en konst. Det kan vara enkelt och komplicerat på samma gång. Jag heter Iman och har jobbat som frisör och barberare i mer än 20 år och är grundare av Noberu of Sweden. Nu ska du få mina allra bästa tips för att du som man ska få en bra form på ditt hår. Min förhoppning är att du efter att ha lästa denna artikel ska känna dig trygg att skapa precis vilken frisyr du vill med ditt hår och fått bra knep för att få den att hålla över hela dagen. Läs mer
Motverka statiskt elektriskt hår

Motverka statiskt elektriskt hår

Statiskt elektriskt hår skapar problem och ställer till det när vi ska styla, föna och forma håret. Statiskt hår känns mindre bra och gör att vi tappar kontrollen över håret. Lyckligtvis finns det många sätt du kan motverka detta som kan ge en stor effekt i slutändan. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea