Hårvax

Man i profil som får håret stylat med hårvax

Hårvax herr

När du behöver stadga för att forma och styla din frisyr är hårvax en bra produkt som hjälper dig. Det finns olika typer av hårvax beroende på hur mycket stadga du vill ha och vilken finish du vill att ditt hår ska ha. Det finns vax som ger matt, naturlig eller glansig finish. Bäst resultat med ett hårvax får man om man applicerar det uppvärmt mellan handflatorna och på handdukstorkat eller torrt hår.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Quicksand
249 kr
Köp!
Info
Clay
219 kr
Köp!
Info

Brett sortiment av bra hårvax för herrar

Ett klassisk hårvax ger hög stadga och passar till killar som vill vara säker på att håret håller stilen hela dagen. Hårvaxen ger i regel en ganska matt finish men finns även med naturlig glans. Vax passar bäst till dig som har tjockt hår. Vaxets tyngd kan göra att tunna hår tyngs ner, vilket kan skapa ett intryck av ännu tunnare hår.

Det är viktigt att värma upp vaxet innan du sätter det i håret. Risken är annars att du får klumpar och inte lyckas få bra spridning på det i hela håret. Man kan använda hårvax i både blött och torrt hår även om det är lättare att få det jämnt om håret är handdukstorkat och har lite fukt kvar i sig.

Kan man använda hårvax till skägget?

Hårstrån på huvudet och på hakan har olika karaktär. Det krävs lite mer styrka i stylingprodukten för att hålla yviga skäggstrån på plats jämfört med tunnare huvudhår. Av den anledningen har de speciella skäggvaxer oftast bivax som ingrediens.

Utbudet av hårvax innefattar vax med olika grad av glansighet och i håret kanske du vill att det ska synas. Skäggstylingen däremot brukar i regel gå ut på att få skägget att se vårdat ut men naturligt och glans i skägget hör inte till det vanliga. Men, inga regler utan undantag så det är ju fritt fram att prova olika sorters vax.

Olika typer av hårvax för män

Hårvax är ett brett begrepp och kan rymma egentligen allt som har med hårstyling att göra i folkmun. Vi ska nämna några olika typer av vax som faller under kategorin hårvax av experter. 

Lervax - har en bas av en eller flera olika leror. Ofta är det kaolinlera eller benetonite. Oftast används lervaxer för den som vill ha extra mycket volym och en matt finsh. 

Fibervax- Ett fibervax är ett riktigt tjockt hårvax som ofta är nästan lite svår att få ur burken. Fibrerna och konsistensen gör att du ofta får värma upp och jobba upp vaxet i händer och handflatan för att det lättare ska gå att applicera i håret. 

Krämiga vaxer och flytande vax- Är mjukare former av hårvaxer som är lätt att applicera och kan komma i olika typer som ger allt från låg stadga till starkare stadga. Det som är ett viktigt kännetecken är att dessa vaxer är lätta att arbeta med och få in i håret. 

Spraywaxer- Kan ses som en undergrupp till de lättare hårvaxerna och finns i sprayform. Det kan kallas för sprayvax. Sprayningen gör att du får en fin applicering på en jämn yta som du sedan kan arbeta vidare med.

Skrivet om Hårvax

Hårstylingens gyllene tre steg

Hårstylingens gyllene tre steg

Att styla håret är en konst. Det kan vara enkelt och komplicerat på samma gång. Jag heter Iman och har jobbat som frisör och barberare i mer än 20 år och är grundare av Noberu of Sweden. Nu ska du få mina allra bästa tips för att du som man ska få en bra form på ditt hår. Min förhoppning är att du efter att ha lästa denna artikel ska känna dig trygg att skapa precis vilken frisyr du vill med ditt hår och fått bra knep för att få den att hålla över hela dagen. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea