Hårvax

När du behöver stadga för att forma och styla din frisyr är hårvax en bra produkt som hjälper dig. Det finns olika typer av hårvax beroende på hur mycket stadga du vill ha och vilken finish du vill att ditt hår ska ha. Det finns vax som ger matt, naturlig eller glansig finish. Bäst resultat med ett hårvax får man om man applicerar det uppvärmt mellan handflatorna och på handdukstorkat eller torrt hår.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
38
Scheme Cream
149 kr (239 kr)
Köp!
Info
Clay
205 kr
Köp!
Info
O.D Wax
289 kr
Köp!
Info
7 Seconds
289 kr
Köp!
Info
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla

Bra hårvax för killar

Ett klassisk hårvax ger hög stadga och passar till killar som vill vara säker på att håret håller stilen hela dagen. Hårvaxen ger i regel en ganska matt finish men finns även med naturlig glans. Vax passar bäst till dig som har tjockt hår. Vaxets tyngd kan göra att tunna hår tyngs ner, vilket kan skapa ett intryck av ännu tunnare hår.

Det är viktigt att värma upp vaxet innan du sätter det i håret. Risken är annars att du får klumpar och inte lyckas få bra spridning på det i hela håret. Man kan använda hårvax i både blött och torrt hår även om det är lättare att få det jämnt om håret är handdukstorkat och har lite fukt kvar i sig.

Kan man använda hårvax till skägget?

Hårstrån på huvudet och på hakan har olika karaktär. Det krävs lite mer styrka i stylingprodukten för att hålla yviga skäggstrån på plats jämfört med tunnare huvudhår. Av den anledningen har de speciella skäggvaxen oftast bivax som ingrediens.

Utbudet av hårvax innefattar vax med olika grad av glansighet och i håret kanske du vill att det ska synas. Skäggstylingen däremot brukar i regel gå ut på att få skägget att se vårdat ut men naturligt och glans i skägget hör inte till det vanliga. Men, inga regler utan undantag så det är ju fritt fram att prova olika sorters vax.

Skrivet om Hårvax

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna