Fadeklippare

Fadeklippare och maskiner

Fadeklippare

Att klippa "fade" eller "skin fade" innebär att du trimmar håret/skägget steglöst ner till minsta milliteter. Det ger en mjuk övergång fdär håret börjar till det ofta längre håret högre upp på huvudet. En optimal fadeklippare är tillräckligt snabb och stark för att effektivt trimma håret jämnt och snyggt så att inte linjer syns. Razorfade är när du klipper håret att övergången till huden kring hals/öron inte blir synlig. Här har vi samlat fademaskiner från Andis, Panasonic och Oster som proffs och barberare använder för att göra sina populära uppklippningar.

Att klippa skägg-fade med maskin

Fade är inte bara för hår utan skäggfaden gör att du får en mjuk övergång från håret till skäggdelen i ansiktet. Om du har en gradering på din frisyr och missar att fadea mot skägget ser det hela lite ovårdat ut.

Skäggfaden blir särskilt viktig när du har kortare skäggfrisyrer. Det är väldigt effektfullt att fada ner sidorna på skägget och sedan låta skägget släppa på i längder ju närmare hakan och centrum på ansiktet du kommer. Tillsammans med linjerna får du då ett både väldefinierat skäggparti och en snygg effekt.

Det är nästan en skriven regel att fada en skäggpolisong om du har ett renrakat huvud eller kortklippt hår. 

Tips på hur du kan klippa fade själv

Att trimma fade på sig själv är lite svårare än när du gör det på någon annan. Nyckeln är att ha ordentligt och bra ljus. Och naturligtvis en bra fadeklippare! Med spaken på klipparen kan du få en mjuk och fin övergång. Det kan också vara bra att komplettera med en fadeborste för att hålla småhåren borta under klippningen.

Idag dominerar herrklippningen fade och en snygg gade eller skinfade är något som många ser som det yttersta tecknet att man kanske fått en bra klippning eller haft en duktig barberare som gjort det.

Fadeklippning är ofta från väldigt korta nivåer och kort hår växer snabbt ut i längre längder. Därför är det fint att kunna hålla efter lite själv på egen hand och hålla efter sin snygga fade som blev resultatet sist hos barberaren.

Den första delen är att fundera över var i ansiktet du vill ha den första linjen som sedan ska blendas in en fade. När du väl har hittat den kan du sedan jobba med gradering, distanser och fadespaken på din klippmaskin.

Ansiktsformen och frisyren är det som styr mest hur du vill lägga faden. Det finns många bra youtubeklipp på hur fading av hår och skägg går till och självklart kan du göra sådant själv. Ge inte upp utan ge det lite tid så kan du komma långt på egen hand. Lycka till!

Skrivet om Fadeklippare

Att välja rätt hårtrimmer

Att välja rätt hårtrimmer

En hårtrimmer är något som du kommer använda ofta. Därför är det bra att fundera över några saker innan du gör ditt val av hårtrimmer. Ska trimmern användas enbart till håret eller vill du kombinera den som en skäggtrimmer? Vilken budget har du? Vi hoppas att vi här ska kunna guida dig rätt i ditt val. Läs mer
Snagga håret snyggt och kort

Snagga håret snyggt och kort

En kort frisyr är lättskött och en skön snagg fräscht. Men hår växer som gräs och snabbt börjar det växa igen. Hur snaggar man en riktigt kort frisyr? Vilka maskiner klipper riktigt kort och bra? Det ska vi ta reda på här. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea