Handslipade kammar

En handslipad kam är polerad för hand och sliter inte på håret på samma sätt som en fabriksgjuten plastkam. En handgjord kam minskar risken för skadade hårtoppar. Här hittar du alla våra handgjorda kammar som du kan köpa online. Vi har ett brett sortiment med kammar för alla ändamål och hårtyper.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Handslipad och handpolerad kam

Det är redan från grunden i tillverkningen av en kam som grunden läggs. En vanlig plastkam gjuts och pressas i en form. I den processen bildas det lätt en liten kan genom hela kammar. Den är relativt vass och sliter på håret när du använder den. 

En handslipad kam skärs ofta ut och sedan poleras den för att det inte ska finnas någon skarv som kan skada håret är du kammar. 

Ett populärt material i handgjorda kammar är antingen trä, cellulosaacetat eller hårt gummi. Kents handgjorda kammar är tillverkade av cellulosaacetat som är en bearbetning av trämassa.

Det finns också professionella kammar i hårt gummi som vi hittar bland annat i Kent Salon-sortimentet. Dessa är också polerade och slipade för hand för att vara skonsamma och inte skapa onödigt slitage, kluvna hårtoppar eller vara obekväma mot hårbotten. En viktig del för professionella kammar är att de tål värme och kemikalier väl samt att det är tåliga. Dessa tre delar uppfyller Kent Salon-kammarna.

Skrivet om Handslipade kammar

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea