HeadBlade

Headblade brand logo

Headblade

HeadBlade är ett företag som grundades 1997 och som har fokus på rakprodukter för huvudet. Det var grundaren Todd Greene som upplevde problem när han själv rakade huvudet och kände att det behövdes bättre verktyg. Resultatet blev den första Headblade-hyveln med vilken man kan få en enkel och behaglig rakning för huvudet.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper

HeadBlade ATX prisad av TIME Magazine

Produkten blev av TIME Magazine utsett till en av årets tio bästa designprodukter. Headblade ATX är idag en storsäljare, säljs över hela världen och är väldigt populär i Sverige. Ytterligare produkter som HeadBlade lanserat är rakningstillbehör för behandling både före och efter rakningen.

Skillnader mellan HeadBlade Moto och ATX

Headblades vidareutveckling av sina första sport-modeller till ATX gjorde en stor skillnad på hur rakhyveln uppförde sig när du rakar på huvudet. Sportmodellerna har bladet framtill och kan ibland tendera att stegra över lite då du möter på motstånd. Precis som en traktor med skopan framtil. ATX och även Moto har bladet baktill vilket betyder att du drar bladet efter headbladehyveln. Det gör att hyveln inte stegrar eller kör fast på samma sätt. Det kan liknas vid när en traktor drar en harv eller vagn efter sig. Det finns en anledning varför den inte sitter framför utan bakom fordonet. 

Den största skillnaden mellan Headblade Moto och ATX är att Moto har en flexibel bakaxel och en rund kula. Ungefär som på en rollon. Inspirationen är hämtad från en motorcykel med ett framhjul och att du kan tilta bakaxeln. På ATX är bakaxeln där bladet sitter stumt och inte flexibelt så att du kan vicka hyveln från vänster till höger. Medan ATX är helt stel i den ledden. 

Står du i valet vilken hyvel du ska välja så är vår rekommendation att köra Moto eller ATX. Väljer du någon av dessa så är Moto den senaste versionen och har lite mer flexibilitet. Både är utmärkta hyvlar som bygger på samma grundteknik att dra bladet efter hyveln. Båda är ungefär likvärdigt uppskattade av män som rakar sig med Headblade över hela världen. 


5 goda skäl att använda Headblades rakhyvlar

  1. Headblade rakhyvlar är skapade för att användas på områden där du inte alltid har lätt att se när du rakar dig. Det gör dem unika genom att låda rakhyveln glida med sina hjul över ditt huvud eller andra delar av kroppen.
  2. Lätt att byta rakblad och att ta med sig på resa eller när du tränar på gymmet.
  3. Lång erfarenhet att utveckla de bästa produkterna för huvudrakning. Det är det enda som är fokus.
  4. Ett komplett utbud av vårdande produkter både före, under och efter din rakning av huvudet.
  5. Konstruktionen på headbladehyvlarna gör att du behöver färre drag på samma ställe för att få en renrakad yta. Du plöjer precis som en traktor åkern länga för länga. Det blir en systematik när du rakar dig. Det gör processen att raka huvudet både snabbare och skonsammare mot ditt huvud.
  6. Du behöver inte använda spegel. Ditt muskelminne och din känsla gör att du kan känna vart du behöver raka dig. Därför går det enkelt att raka sig i duschen där kanske en spegel skulle snabbt imma igen av all fukt. 

Läs mer om hur du rakar ditt huvud på bästa sätt.

Skrivet om HeadBlade

5 tips för rakat huvud

5 tips för rakat huvud

Ett renrakat huvud är fräscht och ger en distinkt och clean look. Att raka huvudet kan vara besvärligt eftersom det inte bara sliter på hårbotten utan också kan vara svårt att se vad du gör. Hemligheten är rätt verktyg och en bra rutin. En del som har problem i hårbotten kan uppleva förbättring när de regelbundet rakar sitt huvud. Läs mer
Raka och trimma kroppshår

Raka och trimma kroppshår

Trimning av kroppshår kan kännas tidsödande och krångligt. Vi har ju inte ögon överallt och därför är det svårt att se alla skrymslen och vrår. Här kommer handfasta tips hur du kan raka och trimma ner kroppshåret. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea