Historien om SLIQHAQ

Själva upprinnelsen till SLIQHAQ är min egna personliga upplevelse av traditionell våtrakning med säkerhetshyvel, borste och lödder. Det slog an en sträng på insidan som än idag ger mig härlig energi.

Att förmedla dessa produkter, inspirera och guida tillsammans med våra kunder är fantastiskt kul och meningsfullt. Jag vill att andra ska upptäcka det jag själv har upptäckt!

Min bakgrund är ekonomi på Umeå Universitet och 8 år inom bank. SLIQHAQ startade jag på allvar hösten 2013 i Umeå. Under åren har sortimentet vuxit till att omfatta mer än 3000 artiklar inom manlig skönhet och livsstil.

I vår butik och barberarsalong har vi det mesta av det bästa inom rakning, skägg & mustasch, herrparfym, hårvård och hudvård för män.

Många satt sin prägel på SLIQHAQ. Våra medarbetare, partners och kunder. Det är inget enmansbygge eller statiskt. Den tanken får mig att känna mig ödmjuk inför det vi tillsammans åstadkommit.

Genom åren har många satt sin prägel på SLIQHAQ inte minst våra kunder.
Det faktumet får mig att känna mig ödmjuk inför där vi står idag.


En milstolpe var när vi blev framröstade som årets nykomling 2014 av prisjakt. Detta baserades på röster tillsammans med ett högt snitt på kundnöjdhet. Vi är ingenting utan våra kunder och därför ser vi inte heller någon gräns för vart vårt företag börjar eller slutar.

Tillsammans är vi en del i något större, det underbara intresset för kvalitetsprodukter, det som luktar och känns bra. En del av en historia som sträcker sig generation för generation tillbaka i tiden. Där mannen har fått artikulera och göra avtryck genom att ta hand om sig själv och sitt yttre.

Gnistan i ögonen

Just detta blir vi påminda om när vi ser gnistan i ögonen hos våra kunder. Det kan vara vid ett köp, eller när den precis har fått en behandling i vår barberarsalong. Det lyser och skiner. Att vara man är att få botanisera, upptäcka och utstråla.

Att vara med att föra en tradition och historia vidare. Låta historiens vingslag för föra en bort till tiden och stunder när gentlemannen började formas på den Europeiska kontinenten. Eller ännu längre tillbaka till tidernas begynnelse.

Att vara man är också att våga gå sin egen väg. Att stå upp för det som är rätt och gott. Att respektera alla människor oavsett åsikt och tillhörighet på olika plan. Bemöta sina medmänniskor som du själv vill bli bemött. Med medmänsklighet och genuin omtanke.

Manlighet är mångfald. Mannen är som drivveden eller vinet på lagring. Åren formar och slipar. Precis som individen är det inte det stereotypa vi ska söka utan låta varje människa få artikulera sin egen manlighet, sitt egna unika uttryck.

Visst är vi i viss mån experter, men det är vi bara tillsammans med våra kunder. Även om vi kan ha en egen uppfattning och erfarenhet sedan tidigare kring en produkt eller ett problem, kan det aldrig ta bort det fundamentala att det som känns bra eller inte känns bra för dig är det som gäller. Oavsett vad SLIQHAQ eller någon annan säger.

Det är fantastiskt roligt att gå till jobbet och känna full harmoni att vi tillsammans med våra kunder kommer hitta rätt även idag. Det finns ingen annan än oss och våra kunder som bestämmer. Vi gör precis som vi vill. Där finns hemligheten och nyckeln till en lång och respektfull kundrelation mellan vårt företag och de vi betjänar. Att vara stor är att tjäna.

Någon väntar och har sett fram emot något

När vi packar ordrar till våra kunder som ehandlar hos oss vet vi att det finns en person på andra sidan som längtar efter att få sina försändelse. Att det betyder något och kommer göra skillnad, kanske sätta guldkant på tillvaron.

Lite nu och då brukar jag kolla igenom kundordrarna som passerar. Inte allt för sällan har jag en egen personlig relation till produkterna ibland är de för mig oprövade. Men en härlig mix av produkter är det.

Eller den som bokat tid i vår barberarsalong för att äntligen få koppla av en stund och bli tillfixad. Det betyder något för oss att du väljer oss och det förtroendet vill vi förvalta.

Nu har du som läsare fått en liten känsla och inblick bakom SLIQHAQ. Vad som betyder något för oss och hur vi tänker kring det vi gör varje dag tillsammans med er. Nu är det dags för dig att berätta din historia.

Tveka inte att höra av dig till oss!

Tack för att du tog dig tid att läsa.

Varma hälsningar


Gustav Burman
Grundare och VD på SLIQHAQ.
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea