Dressklocka

Dressklockor med brunt läderband

Dressklockor

Dressklockan är klockan för fest och högtid. Det är klockan för dig som också vill vara fin till vardags, i ditt arbete, eller vill vara elegant. Ibland är det sportiga klockor eller dykare som svidat om med kanske ett annat uttryck i form av armband. Eller är det läckra kocktail-klockor eller traditionella herrur. Här är stilen det viktiga att den fungerar tillsammans med din outfit och ditt sammanhang.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Vilka attribut har dressklockor?

En viktig egenskap är att de ska kännas aningen lyxiga, elegant och kanske till och med lite glassiga. Det kan vara eleganta mesharmband som lyfter fram uret eller exklusiva lädermaterial. Blankpolerat stål, rosegold eller guld bidrar till att framhäva lyx och flärd.

Klockan för finare tillfällen och fest får gärna vara nätt och inte för stor. Det gäller både höjden på klockan, men även måttet skänklar till skänklar. (lug to lug) Det gör att den lätt slinker in under skjortärmen och sitter snyggt på handleden utan att det ska se klumpigt eller överdimensionerat ut.

Matcha din dressade stil med klockan

När du ska matcha en dressad still med en klocka kan det exempelvis vara en viss färg på ett läderarmband du vill kombinera med andra läderdetaljer som kanske skor eller bälte. Eller är det färgen på urtavlan som har det där som fungerar med just dina plagg du bär. Precis som inom klädmode får du bryta mot regler och ändå kunna få ihop en skön stil. Men ibland är det tryggt att köra på de enkla matchningsreglerna färg och form.

Skrivet om Dressklocka

Klockbutik i Umeå

Klockbutik i Umeå

Att köpa en klocka är speciellt. Vi som jobbar på SLIQHAQ har ett starkt intresse för klockor i alla valörer. Det är tryggt att handla din klocka hos oss, oavsett om det är i vår butik i Umeå eller på nätet. Hos oss ska ni förvänta er hög nivå av kunskap och professionalitet. Vår urmakarmästare Per-Erik och urmakarverkstaden står alltid redo att serva er med det som ni önskar. Vi är inte längre bort än att ni kan nå oss. Läs mer
Seiko Presage Style 60's

Seiko Presage Style 60's

Seiko tar ett inspirerande kliv tillbaka till 60-talet och Crown Chronograph som introducerades 1964. En retroinspirerad serie men med modern touch och feeling. En elegant design som också har ett sportigt element i sig. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea