Dykarklockor

Dykarklocka Seiko Marirmaster

Dykarklockor

Dykarklockor, divers eller dykare. Kärt barn har många namn. Den klassiska roterande bezeln är viktig och att klockan är vattentät till minst 100 meter. Gärna 200 meter och uppåt. Dykarklockan kan vara sportig men också traditionell och leta sina rötter till tidiga modeller som kom kring mitten på 1900-talet. Därför passar dykarklockan i många sammanhang beroende på hur den ser ut. En läcker dykarklocka kan passa perfekt som allroundklocka både på jobb, fritid och på fest.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Dykarklockans historia började kring 1920

På samma sätt som militärklockorna har dykarklockan krav på sig att vara robust och vattentålig. Helt enkelt för att kunna fungera i ur och skur samt när omgivningen frestar på. Först längre fram blev själva vattentestningen viktig. Rolex var en av de första med sin Hermetic eller Submariner från 1922. Även om det endast är väldigt få som verkligen dyker och använder dykarklockans funktioner har vattentåligheten en central roll. Till viss del visar den också hur pass robust en klocka är eftersom vattentrycket på 100 m och djupare ställer höga krav på klockans konstruktion. Seiko lanserade deras första dykarmodell 1965. Idag är Seikos divers bland de mest sålda över hela världen.

Varför är dykarklockorna populära?

Utan tvekan för att det är mångsidiga och fungerar i många miljöer. Fascinationen över dykning och det blå djupet skapar en härlig mystik – inger ett förtroende. En dykarklocka kan verkligen se mäktigt ut och signalera kraft och styrka. Med dagens teknik går det att bygga klockor så tål ett par hundra meter utan att de måste bli stora och klumpiga. Det är goda nyheter för den som gärna vill att klockan ska kunna slinka in under skjortärmen eller inte vill ha för svulstigt uttryck.

Skrivet om Dykarklockor

Klockbutik i Umeå

Klockbutik i Umeå

Att köpa en klocka är speciellt. Vi som jobbar på SLIQHAQ har ett starkt intresse för klockor i alla valörer. Det är tryggt att handla din klocka hos oss, oavsett om det är i vår butik i Umeå eller på nätet. Hos oss ska ni förvänta er hög nivå av kunskap och professionalitet. Vår urmakarmästare Per-Erik och urmakarverkstaden står alltid redo att serva er med det som ni önskar. Vi är inte längre bort än att ni kan nå oss. Läs mer
SEIKO - Captain Willard - Apocalypse Now

SEIKO - Captain Willard - Apocalypse Now

Den legendariska krigsfilmen från 1979 i regi av Francis Ford Coppola och John Milius med Martin Sheen i huvudrollen som Captain Willard. Vi kastar oss tillbaka till Vietnamkriget och hittar bland annat rekvisita av Seikos 6105-8110/9. Troligen en av Seikos mäktigaste och ikoniska dykarklockor. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea