Field Watches

Fjällmassiv med skog och sjö

Field Watches

Field watches eller för någon militärklocka. Inom det militära har alltid tid varit viktigt för att kunna fungera i en kris och krigssituation. På samma sätt när du är ute i naturen och på expedition. Synonymt med field watches är just rötterna i robusta material och en tålig konstruktion. En viss militärkänsla. En klocka som tål att vara ute i väder och vind och som signalerar ett rufft och robust intryck.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

De första militärklockorna på armband

I slutet av 1800-talet började militärklockan att slå igenom. Främst inom marinen. Det var före militärflygets tid. Under första världskriget blev armbandsuret en viktig del i soldaternas utrustning på slagfältet. Ofta var de ganska små till storleken och med varierande skydd för urtavlan. Nu kunde befälen styra både anfall och förflyttningar mer exakt än tidigare.

Field watches idag

Idag är dessa klockor ett bredare koncept än de första klockorna i början på 1900-talet. Nu kan dessa klockor mer ha framtoningen av en upptäckare eller äventyrare. Gärna med olika funktionalitet för att kunna navigera med kompassriktning. Men kan också tagit fasta på någon av designen av de första modellerna från armeén och sedan förnyat och förfinat klockorna.

Matcha outdoor och militärstil

När det kommer till mode och även herrfrisyrer har mycket av dagens klockor bäring från det militära livet och dess speciella förutsättningar.

En field watch eller militärklocka idag är mångsidig och kan fungera både för den som ska utsätta både sig själv och klockan för en krävande miljö med krav på funktion och tillförlitlighet. Men också för den moderiktige som vill matcha klockan mot kläder och stil som har historia och rötter i dåtiden.

Skrivet om Field Watches

Klockbutik i Umeå

Klockbutik i Umeå

Att köpa en klocka är speciellt. Vi som jobbar på SLIQHAQ har ett starkt intresse för klockor i alla valörer. Det är tryggt att handla din klocka hos oss, oavsett om det är i vår butik i Umeå eller på nätet. Hos oss ska ni förvänta er hög nivå av kunskap och professionalitet. Vår urmakarmästare Per-Erik och urmakarverkstaden står alltid redo att serva er med det som ni önskar. Vi är inte längre bort än att ni kan nå oss. Läs mer
Historien om Seiko Alpinist

Historien om Seiko Alpinist

Seiko Alpinist introducerades 1959 för att möta behoven hos bergsklättrare och friluftsentusiaster. Idag drygt 60 år senare lever modellen kvar med sin historia och sitt unika uttryck. Alpinist har haft stor betydelse för Seiko och är lika självklar som dykarklockorna. Lär dig mer om denna fullspäckade klocka för äventyrare. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea