Klockarmband efter bredd

Different strap size women and man

Klockarmband efter bredd

Klockor har olika bredder vid skänklarna som ansluter till klockarmbandet. När du ska välja ett klockarmband mäter du anvsänder mellan skänklarna (hornen) som sticker ut från boetten. Det avståndet ska visar vilket typ av bredd du ska ha på ditt klockarmband. Här kan du hittar armband till din klocka i olika bredder och material. 

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Material
Färg
Bredd
1  2  3  4  5  6  7  8  ..15  Nästa »  |  Visa alla

När inte klockarmbandsbredden passar

Ibland passar inte klockarmbandets bredd där den fäster mot klockan mot den bredd som klockan har mellan skänklarna. Det bästa är att hitta ett band som passar exakt. Exempelvis om du har en klocka med skänklar till skänklar 21 mm är det bästa att hitta ett klockarmband som fäster in med 21 mm.

Om du inte hittar din storlek kan en lösning vara när det gäller framför allt läderband som har en naturlig flexibilitet att gå upp en storlek och i exemplet ovan välja ett 22 mm klockarmband. Detta brukar ofta gå att pressa in utan att det ska vara ett stort problem. 

Välj inte ett storlek mindre det vill säga 20 mm om du har en klocka som är gjord för att bäras med 21 mm band. Då kan klockan ramla av handleden eftersom bandet ruckar och kan lösa ut bandstiftet som håller armbandet på plats.

Skrivet om Klockarmband efter bredd

Matcha rätt klockarmband till din klockmodell

Matcha rätt klockarmband till din klockmodell

Att matcha rätt klocka till rätt klockarband är en härlig utmaning. Hirsch har skapat en lista över populära klockvarumärken och klockor som vi har använt för att guida dig till rätt armband för just din klocka. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna