Klockförvaring - klockväska

Klockförvaring i klockväska

Klockförvaring - klockväska

Att förvara sin klocka tryggt och säkert är viktigt. Idag finns en uppsjö av olika förvaringsalternativ för dina klockor. Allt från klocklådor, klocketuier, klockrullar,  resefodral till klockväskor.

I vårt sortiment hittar du säker förvaring för din klocksamling både hemmavid, men också när du är ute och reser.

1  2  3 Nästa »

Klockväskor

Klockväskor ha många fördelar att både fungera som en klocklåda eller klockbox. Klockskrin kan vara vackra som displayer för dina klockor, men kräver sin plats och är inte optimala när du ska ut och resa.

En klockväska förvarar dina klockor tryggt och säkert och skyddar dem från dam, smuts, vatten och stötar. Väskans ytterhölje skyddar mot stötar, smuts, dam och vatten. Skuminsatsen håller klockan och klockorna tryggt på plats och skyddar också mot stötar och även inbördes att de inte slår i varandra.

Äggskummet i locket håller klockorna på plats och erbjudet ett visst flex som gör att du kan ha olika höjd på klockorna men ändå få dem att hållas på plats.

Många av Pelis klockväskor har en fabriksgaranti på själva väskan - en livstidsgaranti där väskan ersätts om den går sönder under normalt bruk. Detsamma gäller för HWC Premium Hard Watch Cases.

Peli klockväska

Peli elller Pelican som de heter i USA är världskända för deras hårda väskor av slagtålig plast. Älskad och använda av både privata, företag och militär runt om i världen. Väskorna är både vattentäta, stötåliga och många har livstidsgaranti. Vilket betyder att går väskan sönder vid normalt bruk ersätts den av Peli direkt. 

Vi har skapat klockväskor av Pelis mindre väskmodeller som Peli 1150 och Peli 1170 för 5 st klockor. Peli 1200 rymmer 8 st klockor och Peli 1400 rymmer 10 st ur. De större väskorna Peli 1470 rymmer 21 st klockor och har dessutom ett nyckellås och Peli 1495 har plats för 32 st klockor samt har både kodlås och axelrem.

Skuminsatser för klockor

Våra HWC skuminsatser håller högsta kvalité och finish. Insatserna är både giftfria samt REACH- och ROHS-certifierade. SLIQHAQ säljer separata skuminsatser för klockor till Pelis väskor: Peli 1150, Peli 1170, Peli 1200, Peli 1400, Peli 1470 samt Peli 1495. Dessa förvandlar din befintliga Peliväska till en fullfjädrad klockväska. Både insats och äggskum medföljer som sätts i locket. 

De flesta modellerna har ett skum som består av två delar. Ett mjukt och skönt lager av svart skum och ett något hårdare skum där själva utfräsningen är gjord för att rymma klockan. Det skapar en fin visuellt upplevelse och gör att insatsen andas kvalité och känsla.

Vi erbjuder olika färger på både klockkuddarna och det underliggande skummet i färgerna gråsvart, grå, röd, blå och grön.

Klockförvaring när du reser

Ibland reser vi med någon enstaka klocka ibland med fler. Klockrullar med lite hårdare konstruktion kan skydda dina klockor, men ett resefodral i läder eller tyg som endast binder runt dina klockor skyddar oftast bara mot repor, men inte mot stötar och dylikt. En hårt reseetui och klockfodral skyddar klockorna på ett helt annat sätt.

Våra klocketuier och klockfodral från HWC har både ett hårt skal som skyddar mot stötar, damm och vatten, men också tryckutjämningsventil. Ett perfekt och kompakt sätt både skydda samt få med sig ett eller flera ur när du är på resa.

En klockväska rymmer mer klockor och skyddar dina klockor extra väl mot stötar och yttre åverkan.

Förvaring av klockor i värdeskåp och bankfack

Klockor finns i alla varianter och prisklasser. Några är nya - några kan vara äldre och vintage. Det har ett värde både monetärt på marknaden, men också emotionellt och kanske även ett samlarvärde. 

Att förvara klockor i värdeskåp eller kassaskåp i hemmet skyddar dem bra mot inbrotts- och stöldförsök. Någon kanske också vill förvara klockor i sitt bankfack. 
För dessa något mindre utrymmen passar våra klock-etuier och klockfodral för 1 eller 3 klockor utmärkt. De brukar rymmas väl även i banken minsta bankfack då de endast är 47 mm respektive 53 mm höga. Du kan diskret glida på banken med ditt HWC-etui och klockfodral i din vanliga väska eller ryggsäck och gå in till ditt bankfack och byta.

Vårt HWC-case för 10 st klockor har också ett behändigt format för att exempelvis läggas i ett värdeskåp. Detsamma gäller för våra mindre klockväskor av Peli och HWC. Vissa värdeskåp ger också ett visst brandskydd vilket kan vara ett bra argument för att förvara din mest värdefulla klockor i just ett sådant skåp. Eftersom väskorna är stryktåliga och i många fall stapelbara behövs inget särskilt mer än att du lägger väskan i skåpet.

En klockväska i ur och skur

Om du har för vana att förvara dina klockor in din klockväska kan du när som helst grabba tag i väskan och springa med dina klenoder. Tappar du väskan i backen, i vatten eller slänger in den i bilen. Kan du känna dig trygg. Både väska och skuminsats skyddar dina klockor. Liv och lem går alltid före ting. Med din klockväska kan du hålla din partner i högra handen och din klockväska i din vänstra.

HWC Premiumklockväskor och Pelis Klockväskor håller flera militära standarder och är godkända för militärt bruk där det ställs enorma krav på slitstyrka och hållbarhet. Det är den känslajn du får när du håller våra klockväskor i handen. Det är både du och dina klockor värda!

Skrivet om Klockförvaring - klockväska

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea