Rakkrämer utan borste

Rakkräm utan borste

Rakkrämer utan borste

Rakkrämer utan rakborste har en del fördelar utöver smak och tycke. Om du ska raka konturer kring skägget så kan en rakkräm löddrad med borste ge för mycket lödder över en för stor yta. En rakkräm som funkar utan borste kan löddras i olika stor grad.

Du behöver inte använda en rakborste utan masserar in rakkrämen på huden med handen och får ett riktigt bra glid. På resande fot kan det vara skönt att ha en mjukgörande och smörjande borstlös rakkräm som ett alternativ till att ta med sig rakborsten på resan. Så här rakar du dig med borstlösa rakkrämer.

Rakning med borstlös rakkräm

  1. Fukta ansiktet. Tvätta huden med en ansiktstvätt eller ansiktskrubb om du inte är ren. 
  2. Ta en klick av rakkrämen. Massera in den med cirkulära rörelser på ytan som ska rakas. Tänk på att ha rena händer. I vissa fall kan rakborste användas. Men ibland så försvinner rakkrämen in i borsten istället och det är inte meningen. 
  3. Raka dig sedan med din hyvel eller kniv. 
  4. Skölj huden och applicera mer rakkräm vid behov. Vissa borstlösa rakkrämer väcks till liv igen med lite vatten och det är därför inte alltid nödvändigt med mera rakkräm. Vattnet tillsammans med de rester av rakkrämen som finns kvar kan ibland räcka för omgång två. 
  5. När du är nöjd med din rakkning så skölj huden noga från alla tvålrester. Skölj med kallt vatten för att stänga porerna och lugna huden. 
  6. Återfukta med en aftershave balm eller din ansiktskräm. 

Enkelheten gör att de borstlösa rakkrämerna är populära. Du får en viss känsla av krämighet fast du slipper använda borste och kan kontrollera löddermängden på ett lättare sätt. Eftersom många rakkrämer utan borste är lågskummande så passar de utmärkt för precisionsrakning och rakning av fina linjer i ansiktet. 
 

Skrivet om Rakkrämer utan borste

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Vad är skillnaden på raktvål, rakkräm, rakskum och rakgel?

Vad är skillnaden på raktvål, rakkräm, rakskum och rakgel?

Det finns många olika rakmedel man kan använda när man våtrakar sig. Gemensamt för alla är att de ska göra rakningen behaglig och underlätta för rakhyveln eller rakkniven att komma så nära roten på skäggstråna som möjligt.Här kan du läsa om skillnader och likheter, fördelar och nackdelar med raktvålar, rakgeler och rakkrämer. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea