Raktvål

Raktvål

Raktvål

Raktvål är en gammal tradition ända från 1300-talet som håller än idag. En av fördelarna med att använda raktvål är att du jobbar in raklöddret från raktvålen mer i ansiktet. På så vis får din hud och ditt skägg en bättre preppning innan rakning.

Låt gärna din rakborste och raktvål ligga i varmt vatten medan du förbereder dig för rakningen. Här kan du läsa mer om hur du använder din raktvål på bästa sätt. Vårt utbud av raktvålar du kan köpa online finns här nedanför
.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
1  2  3  4  5 Nästa »

Så använder du raktvål och raktvålskopp

Hemligheten bakom det härliga löddret är att du tillför vatten med rakborsten. Vattnet är nyckeln till det skum som bildas och behövs för en behaglig rakning. Rakborsten och löddret mjukar upp ditt skägg och lyfter dina skäggstrån så att du kan komma in närmare när du rakar dig.

  1. Lägg raktvålen i en raktvålskopp och spola varmt vatten i skålen.

  2. Blöt rakborsten några sekunder och häll ut vattnet från koppen. Skaka lätt ut överflödigt vatten.

  3. Snurra rakborsten ett par sekunder på raktvålen så att borsten laddas med lödder.

  4. Löddra direkt i ditt ansikte som du har fuktat och förberett eller använd en rakskål för att bygga upp ditt lödder. Tänk på att inte pressa rakborsten i botten.

  5. Tillsätt vatten allt eftersom om du behöver tills du får ett fint lödder. Om du använder en rakskål så är löddret perfekt när du får fina toppar med en liten böj som en surfare på jakt efter den perfekta vågen.

  6. Lägg tid på att massera in löddret i ansiktet med rakborsten. Ju mer energi du lägger på detta desto skönare blir din rakning.

  7. Raka dig!Skrivet om Raktvål

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Vad är skillnaden på raktvål, rakkräm, rakskum och rakgel?

Vad är skillnaden på raktvål, rakkräm, rakskum och rakgel?

Det finns många olika rakmedel man kan använda när man våtrakar sig. Gemensamt för alla är att de ska göra rakningen behaglig och underlätta för rakhyveln eller rakkniven att komma så nära roten på skäggstråna som möjligt.Här kan du läsa om skillnader och likheter, fördelar och nackdelar med raktvålar, rakgeler och rakkrämer. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea