Antiperspirant

Antiperspirant och man

Antiperspirant för herrar

Antiperspirant är den kraftigaste formen av en deodorant som kan motverka svett. Den innehåller aluminiumsalter som gör att svetten delvis eller helt blockeras i armhålan genom att lägga ett lock på svettkörtlarna. Salterna har även en bakteriedödande effekt.

Med en antiperspirant deodorant kan du stoppa överdrivna svettningar och dålig lukt på samma gång. Om du svettas mycket under armarna finns här antiperspiranter att köpa.

Visa filter Dölj filter
Typ
Varumärke

Antiperspirant för dig som svettas mycket under armarna

De deodoranter som kallas för antiperspiranter är till för dig som lider av svettfläckar på kläderna på grund av ständigt svettiga armhålor. Det är många som upplever det jobbigt och att ta på sig en extra tröja bara för att dölja svettfläckarna gör att man svettas ännu mer.

Den förhöjda temperaturen gör att man även kan börja bli svettig i pannan och på ryggen trots att man bara sitter still. Istället för att dölja svetten med ett extra lager kläder, prova och se om en antiperspirant deo med aluminiumsalt hjälper dig.

Skillnaden på deodorant och antiperspirant

Den största skillnaden mellan en deodorant och antiperspirant är att de har två helt olika sätt att bekämpa svett och svettlukt. Även om deodorant eller deo är ett samlingsnamn för alla typer av produkter för armhålan där även antiperspiranter faller in under är inte alla deodoranter antiperspiranter. Deodoranten utan antiperspirantfunktion motverkar svettlukten med olika ingredienser och ämen. Medan antiperspiranten blocker svetten genom att blockera eller delvis blockera svettkörtlarna.

Oftast är det ett aluminiumsalt som används. Dessa salter har också en bakteriedödande effekt. Det är nämligen bakterietillväxten som skapar den dåliga svettlukten.


Skrivet om Antiperspirant

Få bort svettlukt under armarna

Få bort svettlukt under armarna

Svettlukt är något som får många att känna sig obekväma och ofräscha. Först och främst så är det inte svettet i sig som luktar utan det är bakterier som växer och gror i svetten och smutsen. Illaluktande svett beror alltid på att man varit för dålig på att tvätta sig ren. Otillräcklig rengöring under armhålan gör att man fortfarande kan lukta svett även efter en dusch. Här kommer konkreta tips hur du kan få bort svettlukt. Läs mer
Låt kroppen dofta gott

Låt kroppen dofta gott

Kroppen är vårt viktigaste och enda verktyg. Visst fungerar den ändå rätt bra trots att den luktar illa. Men med handen på hjärtat visst känns det oerhört skönt att vara ren, fräsch och dofta gott. Särskilt när vi är tillsammans med andra. Läs mer
Den stora guiden till deodoranter

Den stora guiden till deodoranter

Deodoranten har sitt ursprung i att helt enkelt ta bort dålig lukt, att deodorisera. Det finns en mängd med olika deodoranter att välja bland. Vi hoppas du ska bli lite klokare efter ha läst denna artikel att du lättare kan välja och hitta i deodorantdjungeln. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea