Svettningar

Svett och fukt kan lätt göra att man får skavsår på kroppen där man inte vill ha det. Vanliga ställen där svetten samlas är mellan skinkorna och i ljumsken och som vid fysisk aktivitet då lätt blir till skavsår. Ett sätt att motverka det är att använda kroppspuder, eller talkpuder som det också kallas. Pudret absorberar fukten så att du håller dig torr och undviker skavsåren.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Så använder du kroppspuder

En burk med kroppspuder har små fina hål i locket. Du använder burken genom att puffa i botten samtidigt som du håller toppen av burken mot det irriterade området eller området du vill skydda på kroppen. Du kan också puffa och applicera pudret med handen om du vill. Det finns särskilda puderpuffare att köpa som hjälpmedel.

Vanliga användningsområden för talkpuder

Områden på huden som utsätts för repetitiva moment under rörelse drabbas lätt av skavsår. Det blir speciellt jobbigt när kroppen samtidigt utsöndrar svett. Genom att binda fukten med ett kroppspuder kan skavsåren motverkas. Vid löpning är det inte ovanligt att man får skavsår på lårens insida, i ljumsken och där överarmarna touchar överkroppen. Andra ställen på kroppen som lätt drabbas av skav varma dagar när svett rinner är rumpan och då framför allt mellan skinkorna.

Kroppspuder kallas också för talkpuder (eller babypuder) och har både fukt- och fettabsorberande egenskaper. Det är just dessa egenskaper som kan förhindra uppkomsten av skavsår.

Skrivet om Svettningar

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea