Layrite

År 1999, precis innan millenieskiftet, öppnade grundarna av Layrite sin första barbershop. Känslan när man kliver in på shoppen i Costa Mesa, Kalifornien, är en tidsresa tillbaka till 1940-talet. Där kan män få en klassisk våtrakning utförd av verkligt professionella barberare.

Layrite tillverkar exklusiva pomador och har en serie modern-klassiska hårprodukter som vi varmt kan rekommendera. Vi är återförsäljare till Layrite i Sverige och här hittar du alla deras produkter som vi säljer online och i butik. Här finns till exempel populära Layrite Original Pomade, den vattenlösliga pomadan som använts till så många härliga slickback rockabilly frisyrer genom åren.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper

Layrite hade nytt framgångsrecept för hårstyling

I alla framgångssagor finns ett bra framgångsrecept i grunden och det har Layrites saga. Året var 1999 i en period när många såg mörkt på framtiden inom barberarbranschen. Det gjorde inte Layrites passionerade grundare Donnie Hawley som var fullt fokuserad på att skapa de bästa klippningarna och frisyrerna för sina kunder.

Hans teknik hindrades av de traditionella oljebaserade hårprodukterna som fanns på marknaden. De var alldeles för svåra att tvätta ur så Donnie började att på egen hand laborera fram en ny lösning. Slutresultatet blev en pomade som hade stadgan och hållfastheten som ett hårvax, men tvättades ur som en hårgelé. Än idag finns ledordet kvar: ”hold like wax, wash out like gel”.

En av Donnies första kommentarer om sin nya hårpomada var att den ”made his hair lay right" och på så sätt var varumärket Layrite fött.

Sedan dess har Layrite satt standarden för de moderna hårstylingprodukterna i dagens barberarsalonger. Layrites pomador är älskade och sålda över hela världen och är given i vårt sortiment av hårstylingsprodukter för män här i Sverige.

SV

Skrivet om Layrite

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea