Klädborstar

Klädborste håller dina kläder rena och i gott skick. Vi har klädborstar för att att avlägsna hår, ludd och noppor från fina ullkläder som kashmir till borstar för att borsta grövre tyg som exempelvis denim med.

Klädvårdsborstar från kvalitetsmärken

Vi har valt klädborstarna från Kent Brushes och Acca Kappa, båda är kvalitetsmärken med borstar som håller i många år. En bra borste för klädvård är bättre än en roller med klisterremsa eftersom limmet inte är bra för kläderna. Dessutom är det väldigt stiligt att ha en snygg klädvårdsborste framme i hallen och gör det enkelt att snabbt borsta kläderna rena när man kommer hem, eller ska ut. 

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Klädborstar mer skonsamt än klädrollers

Hur många känner inte igen sig i att ha använt lim och klisterbaserade klädrollers för att få bort hår, mjäll, damm och annat som lätt fastnar på våra kläder? Nöden har ingen lag. Men risk finns att dessa rollers lämnar märken på kläderna och kanske inte alltid gör sitt jobb perfekt.

Det är därför du ska använda en riktig klädborste som skonsamt rengör dina kläder. Utan tvekan förlänger dessa livslängden på dina kläder.

I serier som Downton Abbey ser vi hur butlern rengör kläder med en riktig klädborste. Faktum är att förr i tiden fanns inte tvättmaskiner i dess moderna form utan allt tvättades för hand.

Det gjorde att klädborstarna användes flitigt för att slippa handtvätt. Alla plagg lämpar sig inte för traditionell tvätt och då fick klädborsten utgöra basen för att hålla dem rena.

Klädvårdsborste istället för tvättmaskin

När kläder tvättas i maskin slits de, påverkas av tvättmedel och andra ytaktiva kemikalier. Kanske behöver de pressas och strykas. Sådant påverkar självklart livslängden på kläderna.

Många kläder som inte direkt ligger an mot huden eller som kostymer, klänningar, byxor, jeans och kappor – behöver inte nödvändigtvis tvättas hela tiden.

Tips: När du borstar dina kläder dra först mot strukturen på tyget för att få borst smuts och damm. Använd inte en skrubbande rörelse utan korta och snabba drag med borsten. Efter detta kan du med fördel borsta medhårs strukturen på tyget för att få en jämn finish.

Om dina kläder är väldigt smutsiga torrborstar du dem innan du eventuellt lätt blöter stråna i vatten på klädborsten för en uppfräschande borstning med lätt fuktad borste. Tänk på att endast fukta topparna på stråna i vatten, inte hela klädborsten.

Skrivet om Klädborstar

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea