Morgan's Pomade

Acqua di parma produkter

Morgans Pomade

Morgan’s Pomade har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till 1873 där allt från tillverkning och förpackning skedde för hand. Den första produkten var ett schampo ”Marie Antoinette Eucalyptus Egg Julep Shampoo” som sedan följdes av Morgan’s Pomade. Ryktet spred sig snabbt bland mode- och stilmedvetna män. Idag finns Morgans populära produkter över hela världen och är prisade av både barberare och branschfolk. Morgans Pomade har idag ett heltäckande utbud av allt från hårvård, pomador, skäggvårdsprodukter och hudvård

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper
1  2  3  Nästa»

Londons West End och genom världskrigen

Den första butiken och salongen som sålde den berömda pomadan var den moderiktiga Gentlemens Hairdresser i West End London. Snabbt växte efterfrågan och produktionen tog fart på allvar. Redan i början av 1900-talet var Morgans ett välkänt varumärke som bland annat såldes i Paris och andra europeiska huvudstäder.

 

Första världskriget gjorde det svårt att få tag på råmaterial vilket gjorde att Morgans Pomade inte kunde tillverka tillräckligt mycket i förhållandet till efterfrågan. De svåra tiderna förde med sig att den brittiska armén gjorde Morgans känt även i Indien, som blev en av de största exportmarknaderna.

 

Andra världskriget gjorde det än en gång att få tag på råvaror, även frakter på oroliga vatten. Efter andra världskrigets slut tog exporten än en gång fart på allvar till både befintliga och nya marknader som Afrika och Nigeria.

 

Idag finns Morgans produkter på fler än 50 exportmarknader över världen och med modern och högteknologisk produktion och tillverkning finns kapaciteten för leverans. Men det viktigaste av allt är just den där känslan som Morgans Pomade förmedlar. Atomsfären från London West End. En slick haircut och en skön pomada. Produkter som är tillverkade inhouse i England och som andas kvalité och tidlöshet. 

Skrivet om Morgan's Pomade

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea