Musgo Real

Musgo Real

Musgo Real

Musgo Real skapades 1920 och är fortfarande aktuell och populär. Över 100 år av handgjord produktion i kombination med moderna krav och fokus på mäns hudvård har gjort Musgo Real till en tidlös klassiker. Maskulin, elegant och distinkt. Musgo Real är det manliga märket inom Claus Porto som har rötter ända tillbaka till starten 1887.

Produkterna innehåller ämnen som återfuktar väl som exempelvis lanolin, glycerin, karité-smör och kokosnötolja.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper
1  2  Nästa»

Musgo Real skapat av två tyska gentlemen i Portugal

Ferdinand Claus och Georges Schweder, två tyska gentlemen som levde i Portugal startade upp Claus & Schweder. En verksamhet med två ben och den första nationella tvålfabriken och parfymeri.

Året var 1887 och platsen var Porto och ligger i nordvästra Portugal med utsikt över Atlanten. Dofterna har varit präglade av den dofter som finns på den portugisiska landsbygden och i den handel som varit och är viktig för sjönationen Portugal.

Ett viktigt genombrott var guldmedaljen de grundarna fick vid Universal Exhibition i Saint Louis i USA år 1904. Krig har stor påverkan på människor, företag och nationer. 1916 när första världskriget bröt ut tvingades Ferdinand Claus att lämna Portugal. Claus & Scweder blev nationaliserat.

Musgo Real historiska flaskor doft

År 1936 började Claus Porto att marknadsföra rakningsprodukter under namnet Musgo Real. 2017 öppnade Claus Porto sin flagship store i tidstypisk 1900-tals stil i stadshus i Porto.

Än i dag är tvålarna och rakningsprodukterna från Musgo Real Claus Porto älskade och väl använda över hela världen.

Skrivet om Musgo Real

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea