Quintus MMXV

Quintus logga och varumärkesbild

Quintus MMXV

Quintus MMXV är byggt på hög moral och starka ideal. Pålitliga produkter i vackra materialval. I sortimentet finns de populära skäggborstarna i både päronträ och valnöt i olika storlekar.

Borsthuvudena består av olika typer av hårdhet och fibrer från svinborst, nylon och hästtagel och veganfibrer i form av Tampico. 

Quintus trä och kvist

Borstar i härliga naturmaterial

Quintus MMXV har valt träslag med omsorg. Päronträ har ofta en rödbrun nyans med synliga årsringar. Träslaget är tungt, hårt och formstabilt. Päronträet är lätt att bearbeta och forma. 

Valnöt är ett starkt och hållbart trä med ljusa och mörka skiftningar. Den mörka trätonen gör att valnöt uppfattas som exklusivt och kraftfullt.

Quintus skäggborstar med handtag

Olika borst ger olika karaktär

Precis som träslag har borsthuvudet mycket att säga när det kommer till karaktären, särskilt hur den känns när du borstar. 

Det finns vanliga normalstyva svinborst och mjukare svinborst. Genom att blanda nylon med hästhår får du styvheten i nylonet och en något mjukare känsla med hästtaglet. 

Tampicofiber är ett naturfiber från Agaveplantan eller Yucca. Dessa är helt växtbaserade och vegan. Fibrerna har vissa karaktärsdrag som påminner om naturlig svinborst vilket gör det till ett urmärkt val för dig som önskar en helt växtbaserad skäggborste.

Quintus logo marble

Skrivet om Quintus MMXV

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea