Rakapparat för huvud

Rakapparat för huvudet Andis shaver

Rakapparat för huvud

Det finns olika typer av rakapparater för huvudet. Barberarna använder särskilda rakapparater som för att putsa kunna raka 0 mm med maskin. Oftast används de i nacke och kring polisonger samt skägg för att fada in mot håret. Det finns också maskiner som liknar mer en traditionell rakapparat för skägg med tre skärhuvuden. Här hittar du ett brett utbud av rakapparater som trimmar 0 mm.

Tips när du använder rakmaskin för huvudet

Om ditt hår har hunnit växa ut behöver du först trimma ner det så långt det går med en hårklippare eller hårtrimmer. Sedan kan du använda en rakmaskin. Om håret är för långt får inte maskinen tag på hårstrået. 

SLIQHAQ säljer hårtrimmers och klippmaskiner som kan trimma ända ner till 0,2 mm. 

Att raka huvudet med en rakapparat eller rakmaskin är ett enkelt sätt att komma nära huden. Ett alternativ till att använda en rakhyvel. 

Tänk på att smörja din rakmaskin regelbundet då den lätt blir varm och folieringen och huvudet snabbt kan nötas om du använder den fel. 

Undvik att trycka och pressa rakapparaten mot huvudet utan låt maskinen och skäret jobba - använd lätt hand.

Att välja den bästa rakapparaten

För dig som rakar ditt huvud lite sporadiskt är det alltid bra att ha en tajt hårtrimmer som kan väldigt nära, gärna ner till 0,2 mm. Den längden kan du sedan gå vidare med att antingen använda en vanlig rakhyvel med blad eller en rakapparat för huvudet. Gordons Professional Cordless Trimmer är utmärkt för att trimma ner nära 0 mm. 

När håret är nertrimmat kan du sedan välja en av våra bästsäljande rakapparater för huvudet som Gordon Electric Head Shaver. Den har fem skärhuvuden som dessutom är böjd för att följa konturern på huvudet. 

Om du rakar huvudet regelbundet flera gånger i veckan passar det bra att ha en rakapparat för huvudet. Att ha valfriheten att både kunna trimma riktigt kort, raka huvudet med maskin och raka huvudet med rakhyvel är ofta skönt. Då kan du välja det alternativ som passar bäst för studen. Ju kortare hår du har destom mer upplever du att det växer eftersom det blir påtagligt. Därför är chansen stor att du kommer ha god användning av flera alternativ. Helt enkelt för att ibland passar maskinrakningen bättre än våtrakning med hyvel på huvudet och vice versa. 

Skrivet om Rakapparat för huvud

5 tips för rakat huvud

5 tips för rakat huvud

Ett renrakat huvud är fräscht och ger en distinkt och clean look. Att raka huvudet kan vara besvärligt eftersom det inte bara sliter på hårbotten utan också kan vara svårt att se vad du gör. Hemligheten är rätt verktyg och en bra rutin. En del som har problem i hårbotten kan uppleva förbättring när de regelbundet rakar sitt huvud. Läs mer
Snagga håret snyggt och kort

Snagga håret snyggt och kort

En kort frisyr är lättskött och en skön snagg fräscht. Men hår växer som gräs och snabbt börjar det växa igen. Hur snaggar man en riktigt kort frisyr? Vilka maskiner klipper riktigt kort och bra? Det ska vi ta reda på här. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea