Aftershave

Aftershave

Aftershave

Aftershave kallas också för rakvatten och är något man använder för att lugna ner huden efter rakning. Det finns olika typer av after shave där balm har en krämig konsistens och ger god återfuktning.

After shave splash är rakvattnet som stänger porerna och som också innehåller parfymolja för god doft.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
1  2  3  4  5  ..6 Nästa »

Behandla huden varsamt efter rakning med alun, aftershave och aftershavekräm

När du rakat dig kan det finnas skärsår som du knappt ser med blotta ögat till små ytor av hud som är lätt irriterad. Här kommer några handfasta tips på hur du kan ta hand om huden efter din rakning.

Stoppa blödning med alun

Om du ser skärsår med blotta ögat är det lämpligt att använda alun eller någon blodstoppande kräm. Det gör att du får ett minimalt sår och skorpa samt att du stoppar blödningen snabbt. Alun appliceras direkt på huden och sköljs av då blodet har stoppats.

Alunmineralerna vill man inte ha kvar på huden och smakar också lite konstigt om läppar kommer i kontakt med det. När det torkar kan det också fälla ut lite som något vitt på huden och det är onödigt då blodet redan har stoppats.

Stäng porer med kallvatten och rakvatten

En kall handduk är en klassisk behandling efter rakning. Kallt vatten kyler ner och lugnar huden. Och gör även att blodkärlen drar ihop sig lite. Detta kan ibland räcka för att stoppa mindre blödningar.

Du kan också använda din after shave direkt före den kalla handduken, stänka lite i handduken eller ta aftershave efter den svala handduksbehandlingen. Här tänker vi oss after shave splash med eller utan alkohol i flytande och lätt form. Alkoholen har den positiva egenskapen att den desinficerar och det är något som är bra när du skurit dig och då du vill att huden ska vara ren och fri från bakterier och annat som kan orsaka problem.

Återfukta med after shave balm eller ansiktskräm

På sommaren eller för dig som har fet hy kan det räcka med en lätt after shave. Men de allra flesta har ett behov av extra återfuktning. Då är det after shave i form av balm eller en återfuktande ansiktskräm som ett avslutande steg. Känner du att du behöver extra återfuktning så tveka inte, din hud behöver då förmodligen det.

Skrivet om Aftershave

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea