After Shave Balm

Aftershave balm

Aftershave balm

Rakning sliter på huden men genom att använda en After Shave Balm kan du ge den goda förutsättningar att hantera slitaget. En bra aftershave lotion kan ge både svalka, näring och återfuktning.

Många balms innehåller lugnande och vårdande ingredienser som trollhassel och aloe vera medan menthol används för att ge kylande effekt.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
1  2  3 Nästa »

Gör så här med din after shave balm

När du rakat dig har du arbetat med huden både före och under rakningen. Blodcirkulationen finns där, delar av det yttersta hudlagret har skrapats av och kanske finns det irritation eller små skärsår som behöver behandlas.

Det är nu din after shave balsam ska användas för att ta hand om huden och vara extra snäll mot den. Här kommer några av våra bästa tips med after shave lotion.

  1. Skölj och tvätta rent huden från tvålrester, rakkräm och dylikt.
  2. Badda med en rakhandduk fuktad med kallt vatten för att suga upp rester som kan ligga i porer.
  3. Ta en tumnagel av din after shave balm i handflatan
  4. Massera balmen lätt i handen och applicera på huden med lätta cirkulära rörelser.
På sommaren är en lättare after shave balm att föredra medan en krämigare funkar bättre på vinterhalvåret. Har du torr hy behöver du mer återfuktning än vad en fet hy behöver. All hud behöver återfuktas då och då, särskilt efter rakning.

Skrivet om After Shave Balm

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea