Rakblad

Här hittar du rakblad online för Gillette Mach-3, Gillette Fusion och Headblade, HB-3, HB-4 och HB-6. Du hittar också de långa rakbladen till shavetter och dubbelrakblad. Använd Razorpit om du vill förlänga livslängden på dina rakblad genom att döda hudceller och tvålrester som fastnat försvinner.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
HB6-Rakblad
249 kr
Köp!
Info
1  2  3  4 Nästa »

Rätt rakblad till rätt rakverktyg

Att rakbladet när det kom på 1900 talet skulle revolutionera våtrakning trodde inte många på. Men uppfinnaren King Camp som möjligheterna och idag finns det rakblad i alla möjliga former från de klassiska rakbladen med två egg till de populära moderna bladen.

Det är viktigt att man har ett vasst rakblad när man ska raka sig. Minst lika viktigt är att rakbladet är anpassat för det rakverktyg man använder. Har du t ex en Gillette Fusion ska du köpa rakbladen med 5 blad och som passar till de handtagen.

Använder du Mach 3 köper du nya rakblad till den hyveln osv. Vet du bara vilken sorts hyvel du har är det enkelt att köpa rakblad online.

Håll ditt rakblad vasst och fräscht

Det som oftast gör ditt rakblad slött och dåligt är inte skägget eller belastningen under själva rakningen. Det är fukten och korrisionen som bryter ner den vassa eggen tillsammans med tvålrester från ditt rakmedel.

Ett rakblad har ofta en relativt rå egg när det kommer från fabriken. Det kan vara rester kvar från produktionen eller att den vassa ytan helt enkelt bär lite ruffa spår efter skärpningen av stålet. Här kan strigling av ditt rakblad vara till stor nytta.

Strigling polerar eggen något lite beroende på hur du gör. En bit jeanstyg, en razorpit, handflatan, handduk eller riktig läderstrigel. Effekten blir något av detsamma. Detta kan göras både före och efter din rakning.

Ett torrt och rent rakblad håller längre. Ett bra tips är att blåsa rakbladet torrt efter rakning. Undvik smuts som lätt fastnar om du lägger din hyvel kring handfat eller andra smutsiga ytor. När du striglar eller torkar ditt rakblad torrt försvinner tvålrester eller smuts som kan bryta ner skärpan. Undvik den handduk som du använder till händerna.

Skrivet om Rakblad

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Mühles nya shavette och rakkniv - så funkar den!

Mühles nya shavette och rakkniv - så funkar den!

Mühles shavette är både innovativ och ny. Det är inte en i raden av shavetter tillverkade med enklare tekniker utan en shavette byggd för att hålla. Vi djupdyker hur den fungerar och vad du behöver tänka i form av säkerhetsföreskrifter. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea