Rakborste

Rakborste är ursprungligen en fransk uppfinning och började användas på 1750-talet. Rakborstar finns i olika varianter: av svinborst, grävlingshår och syntetiska fibrer. En rakborste av grävlingshår suger åt sig vatten och lämpar sig perfekt för att bygga upp bra lödder med. Använd rakborsten för att mjuka upp huden och ta bort döda hudceller. Dina skäggstrån lyfts och din rakning blir nära. Med en rakborste bygger du upp ett fint lödder från din rakkräm eller raktvål. Lär dig få till bästa löddret.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
44
Wet is Best Kit
129 kr (229 kr)
Köp!
Info
1  2  3  4  5 Nästa »

Så skapar du det perfekta raklöddret med din rakborste

För att kunna få till ett perfekt raklödder måste du se till att få in vatten i raktvålen så att små mikroskopiska bubblor kan skapas. Olika raktvålar och rakkrämer kräver lite olika mycket vatten men gemensamt är att det bästa löddret får du om du använder en rakborste av bra kvalitet.

Med rakborsten kan du vispa in vatten och luft vilket löddrar raktvålen. Ett bra sätt att jobba på är att:

  1. Blöt rakborsten i varmt vatten.
  2. Slå bort överflödigt vatten.
  3. Vispa upp löddret i en rakskål.
  4. Testa genom att vända skålen upp och ner. Precis som när man gör maränger ska löddret sitta fast. Då är det klart.

Ett annat bra test är att ta en klick lödder mellan tumme och pekfinger. Det ska inte kännas klistrigt. Om det gör det måste du tillföra några droppar vatten och vispa mera tills det är smidigt och glatt.

Kort om skillnad på olika fibrer i rakborstar

Grävlingshår

Har en otroligt bra förmåga att suga upp vatten, viktigt för att skapa ett tjockt raklödder. Är något mjukare än svinborst.

Svinborst

Funkar utmärkt att löddra med direkt från en raktvål. Är styvare än grävlingshåren, vilket en hel del våtrakare föredrar. Ger därmed en viss peelingeffekt på huden.

Syntetiska fibrer

Mjuka strån tillverkade av syntetiskt material. Har väldigt lång livslängd. Kräver mindre mängd raktvål än rakborstarna med naturliga hår. Lätta att rengöra och eftersom de inte innehåller hår från djur är de vegan.

» Läs mer om rakborsten i Sliqhaq Academy.

Skrivet om Rakborste

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea