Säkerhetshyvel

Säkerhetshyvlar använder vanliga dubbelrakblad och är ett populärt alternativ till flerbladssystem. Ett annat vanligt namn är dubbelbladshyvel eller den engelska benämningen safety razor. Fördelen med säkerhetshyvel är att du får en nära rakning med större kontroll. Vi säljer flera olika typer av säkerhetsrakhyvlar med olika egenskaper. Du kan köpa hyvlar med öppen eller stängd kam. » Låt oss hjälpa dig hitta en bra hyvel för dig.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
R89 Shaving Set
829 kr
Köp!
Info
1  2  3  4 Nästa »

Att välja rätt säkerhetshyvel

Vi tycker att säkerhetshyveln är den överlägset bästa typen av rakhyvel man kan använda. Det finns olika typer av hyvlar för olika typer av skägg. En del har kraftig skäggväxt som kräver mer aggressiv rakning för att skära av skäggstråna. Andra har tunnare skäggstrån som går lättare att raka bort och kan därför använda en mildare säkerhetshyvel. Oavsett vad du behöver är det bra kvalité som gäller och det kan vi garantera att våra säkerhetshyvlar har.

De allra flesta säkerhetshyvlar är mellanaggressiva och gör att du beroende på hur skarpt rakblad du använder kan få en mild till en aggressiv rakning.  

För dig som är ny rekommenderar vi R89 från MÜHLE som är en av världens mest sålda säkerhetshyvlar.

Kika också på Edwin Jaggers DE89.

Från Merkur kan vi starkt rekommendera  Merkur 34C eller Merkur Progress som är uppskattade rakhyvlar för både nybörjare och proffs.

Utmanande säkerhetshyvlar

För dig som vill ha lite utmaning eller kanske har kraftig skäggväxt är en rakhyvel med öppen kam något att prova eller en slant bar som har ett böjt huvud. Det skapar en speciell vinkel när du rakar dig.

En hyvel som fått stort genomslag mycket på grund av dess innovativa design är Rockwell Razors 6S. Det är en säkerhetshyvel som man kan ställa in i sex olika lägen för att anpassa rakningen för dagen. Läs mer om Rockwell Razors 6S här.

Lär dig ännu mer om olika typer av säkerhetshyvlar i SLIQHAQ Academy.

Skrivet om Säkerhetshyvel

Skydda din rakhyvel

Skydda din rakhyvel

En rakhyvel håller många år och är en trogen vapendragare. Här kommer tips om hur du skyddar din hyvel och håller den i gott skick i många år framåt. Läs mer
Olika typer av säkerhetshyvlar

Olika typer av säkerhetshyvlar

Säkerhetshyvlar använder vanliga rakblad och är ett populärt alternativ till Mach 3 och Fusion rakhyvlarna. Fördelen med säkerhetshyvlar är att du får möjligheten att helt anpassa din rakning och kostnaden per rakblad är betydligt lägre än Mach 3 och Fusion rakbladen. Dessutom får du en betydligt närmare rakning jämfört med flerbladshyvlarna. Läs mer
En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea