Strigel

När du använder din rakkniv utsätts eggen för slitage från dina skäggstrån. För att hålla eggen vass behöver du en strigel, en läderrem som rengör och håller rakkniven vass. Till strigeln bör du köpa en strigelpasta för att förlänga strigelns livstid. Samtidigt kan strigelpastan ha slipande effekt på din rakkniv. » Läs om frihängande och handhållna striglar här.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Frihängande och handhållna striglar

Det finns olika modeller av striglar - frihängande och handhållna. Den absolut vanligaste modellen är den frihängande. Den hänger du fast i öglan på ena sidan och håller den sträckt med handtaget på andra sidan medan du jobbar med rakkniven mot strigelns yta.

De handhållna striglarna är redan uppspända på ett handtag så du inte behöver fästa den mot en krok på väggen eller så.

Striglar har två olika sidor, den grövre canvas eller linnesidan används före den finare läderytan. Tänk på att inte pressa kniven för hårt mot strigeln och var försiktig i vändningarna i början.

Kom igång med ett bra strigelpaket

Om du vill komma igång med din egen strigling rekommenderar vi att du köper ett strigelpaket med strigelpasta, en bra läderrem och ett läderbalsam. En bra och prisvärd strigel är Mühles strigel i koskinn och med canvas. Komplettera med ett vårdande balsam för läder från Dovo Solingen. Köp också ett set med strigelpastor som förlänger livslängden på läderremmen. Använd pasta utan slipmedel för underhåll och med slipkorn när din rakkniv upplevs slöare än vanligt.

Direkt efter rakning är eggen på din rakkniv mer känslig och porös. Tänk på detta när du striglar din kniv ren och torr efter rakningen så att du inte skadar eggen. Här kan du lära dig mer om strigling av rakknivar i SLIQHAQ Academy.

Skrivet om Strigel

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea