Rakproblem

Vi rakning kan irritation och problem uppstå som exempelvis rakfinnar/inåtväxande hårstrån, rodnad, klåda och små sår. Det är lika bittert varje gång det händer. Som tur är finns det bra produkter för att förebygga och behandla med. Här hittar du tips på bra krämer och lotions för att lindra irriterad hud med och alunsten för att stoppa små blödningar. Lär dig mer om vanliga rakproblem här.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Vanliga problem vid rakning

Några av de vanligaste problemen som vi råkar ut för vid rakning är:

  • skärsår
  • rakbränna
  • skäggfinnar
  • inåtväxande hårstrån

Det bästa är att jobba med förebyggande åtgärder för att undvika de här problemen. Mycket handlar om att ha bra verktyg och metoder. Ett slött rakblad eller en ovass rakkniv är grunden till mycket problem. Därför bör du redan nu se över dina rutiner kring byte av blad eller slipa upp och vårda eggen på ditt rakdon.

Om skadan är framme gäller det att ha rätt produkter i badrumsskåpet hemma. En sak som vi tycker att alla borde ha, oavsett om du rakar dig eller inte är ett alunstift. Det kan användas för att stoppa blödning snabbt och effektivt. Här hittar du alla våra alunstift och alunstenar.

Vill du lära dig mer om rakning - läs mer i SLIQHAQ Academy.

Skrivet om Rakproblem

Rakbränna (Razor Burn)

Rakbränna (Razor Burn)

Rakbränna, eller razor burn, innebär rodnad, sveda, klåda och överkänslighet som uppstår under rakning eller direkt efteråt. Det kan i sin tur leda till razor bumps. Vad som orsakar dessa besvär kan vara olika från person till person. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna