Alunstift & Alunsten

Alla som provat att raka sig har säkert råkat ut för det. Ett litet jack med rakhyveln eller rakkniven och ett blödande skärsår uppstår. Ett effektivt sätt att stoppa blödningen på är med alun. Se till att du har ett alunstift eller en alunsten i badrumsskåpet. Med ett blodstillande stift koagulerar blodet och blodkärlen drar ihop sig snabbt. Läs mer om hur du använder ett alunstift.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Så använder du blodstillande stift med alun

Glöm papperstussar och småplåster i ansiktet eller på halsen. Använd alunstiftet för att stoppa blödningen. Så här gör du steg för steg:

  1. Fukta toppen av alunstiftet med lite vatten. Vattnet gör att alunsaltet löser sig vilket behövs för att det ska verka blodstillande.
  2. Stryk det fuktade stiftet mot skärsåret. En lätt svidande känsla kan uppstå men går fort över. Blödningen stannar av ganska omgående.
  3. Skölj av stiftet för att rengöra det innan du ställer tillbaka det i badrumsskåpet.

Här kan du läsa på ännu mer om alun och dess blodstoppande egenskaper i SLIQHAQ Academy.

Skrivet om Alunstift & Alunsten

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Så stoppar du blödning med alun

Så stoppar du blödning med alun

Våtrakning kräver vassa verktyg för att vara effektiv och med det följer risken att man kan skära sig och börja blöda. Alla som rakar sig har nog råkat ut för det en eller flera gånger och det kan bero på fel handhavande, dåligt rakblad eller en oskarp rakkniv. Det finns många sätt som vi snabbt försöker stoppa blödningen på. En del tar papper, andra sätter små plåster över. Den som är riktigt rustad har en alunsten eller ett alunstift ståendes i badrumsskåpet och kan snabbt och effektivt stoppa blödningen. Men vad är egentligen alun och hur fungerar det? Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea