Rakset

Rakset i krom och sköldpaddsimitation

Rakset

Här hittar du rakset för män med flera produkter för rakning med rakkniv, shavette eller säkerhetshyvel. Paketen innehåller både själva hyveln och tillbehören du behöver. En del av rakseten är originalpaket från kända varumärken.

Vi på SLIQHAQ har också gjort våra egna set med favoritprodukter. Det finns rakset värda att köpa både för dig som är en erfaren våtrakare och för nybörjare. Ett bra tips för dig som ska uppvakta din pappa, man eller pojkvän är att köpa ett riktigt härligt rakset för riktiga män!

Visa filter Dölj filter
Varumärke
R89 Shaving Set
829 kr
Köp!
Info
R41 Shaving Set
829 kr
Köp!
Info
1  2  3 Nästa »

Välj det rätta raksetet

Ett rakset är en fin present men kanske också en viljeinriktning. Fundera över om mottagaren ska ta nästa kliv i sin rakning eller om du vill snygga till eller göra det mer enhetligt.

Våra rakset innehåller det mesta för olika typer av rakning. Fundera först över syftet med rakningen. Det gör att du vet i vilken kategori du ska söka.

I vårt sortiment hittar du rakset med rakborste kombinerat med antingen säkerhetshyvel, Gillette mach3-hyvel eller Gillette fusion-rakhyvel. Det som sedan skiljer är om det är syntet eller naturhår och materialval på handtagen.

Där finns mer eller mindre exklusiva material av trä och horn till resin/harts. Kombinationen av naturmaterial som horn, ädelträ och blänkande krom tillsammans med klassisk eller modern stil skapar nästintill oändliga möjligheter.

Vill du vara fräck köper du ett rakställ och låter din mottagare välja typ av rakborste och rakhyvel själv. Då är alla dörrar öppna och du ger mottagaren maximal valfrihet.

Rakset som present

Eftersom det finns rakset i alla prisklasser finns det ett rakset för varje man som vill våtraka sig på ett traditionellt sätt. Att kunna ha hyvel och borste på samma ställe är ett stort lyft istället för att hyvel eller borste ska drälla runt och kanske tappas bort eller få smuts och bakterier på sig. Fundera över dessa tre punkter innan du går vidare och väljer rakset. 

  1. Hur ska mottagaren raka sig? Det finns Gillette Fusion rakset, Mach 3 rakset eller set med säkerhetshyvel. Många sätt kan du köpa till en matchande hyvel i en annan sort senare om så önskas. 
  2. Ska rakborsten vara av syntet eller naturhår (grävling)? Syntet torkar och löddrar snabbt. Naturhår som grävling håller vatten och skum något bättre än syntetfibrerna. Du kan byta/köpa till valfritt rakborstehuvud i Mühles serier: Hexagon, Kosmo, Purist, Rocca, Traditional och Sophist. 
  3. Välj ett set som tilltalar ögat och plånboken på samma gång. Ett rakset är en snygg detalj i badrummet och får gärna stå framme. Rakborstarna mår dessutom bra av att torka luftigt och inte vara instängd i ett skåp eller en låda. 

Rakset med säkerhetshyvel och borste

Dessa rakset består av en ställning som gör att rakborsten kan hänga och dropptorka. Samtidigt finns plats för säkerhetshyveln att också hänga bredvid. Dessa set är snygga och praktiska på samma gång. Mühles rakset med rakborste och säkerhetshyvel kan varieras i många kombinationer och kompletteras i efterhand. 

Ett av världens mest sålda rakset är Mühle RYTMO som kommer i svart, mintgrön och värmebehandlad ask. RYTMO kan också väljas med rakborste av syntet eller av pure badger grävlingshår. Alternativen för rakhyvel är självklart säkerhetshyvel, men du kan också välja Fusion eller Mach 3. 

Mühles rakset med säkerhetshyvel kommer med det populära "R89 huvudet" som är ett bra inställning för många som rakar sig. För en mer aggressiv rakning kan du köpa ett "R41 huvud" som gör att ditt rakset får även en van våtrakare att häpna över hur snabbt stubben rakas av.

För den som är ny är det bäst att börja med huvudet som följer med raksetet. Den är nämligen kalibrerad för att passa många rakare, nybörjare såväl som mer erfaren våtrakare.

Skrivet om Rakset

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Skötselråd för rakborstar

Skötselråd för rakborstar

För att din rakborste ska hålla länge behöver du tänka på några saker. Det finns rakborstar som hållit upp till 10-15 år. Och det är fantastisk länge om vi tänker på att många av produkterna i dagens slit och släng samhälle har betydligt kortare livslängd. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea