Reuzel Pomade

Reuzel Pomade and Schorem barbers

Reuzel Pomade

Grundarna bakom Reuzel Pomade, Leen och Bertus, lärde sig klippa hår redan när de var fjorton år. De hade en förkärlek till barbering och diggade rock n roll och startade sin egen barbershop i Rotterdam under namnet Schorem Haarsnijder. Det var där de förvärvade den kunskap som senare gav upphov till varumärket Reuzel. 

Idag finns ett stort utbud av hårvård, skäggvårdsprodukter och pomador från Reuzel.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper
Body Bar
199 kr
Köp!
Info
1  2  Nästa»

Sagt av grundarna av Reuzel

"Klassisk barbering stäcker sig längre bort än professionen, längre än en färdighet och ett hantverk. Det är en mission, en kallelse och ett livsval att leverera inget annat är det bästa frisyrerna, pomps, quiffs, flat tops, fade, rakningar på planeten. Klart slut."

Sedan starten har badboysen från Schorem Haarsnijder haft frekvent fullt av greasers, rockers, bikers, psychobillys, ruffians och andra gemtlemän och scumbags. Det är inget tvivel om saken att barberarna hos Reuzel är hardcore barbers. Det kan alla vittna om som mött dem.

Grundarna till Reuzel Pomade

Reuzels klassiska frisyrer och pomador

Enda sedan starten av Schorem Barbers i Holland har fokus varit att bli duktiga på att klippa klassiska herrfrisyrer. Idag finns det ett tjugotal frisyrer som är deras signature haircuts. För att skapa dessa frisyrer behövs ofta en bra pre-styler som skapar volym och textur, grooming tonic och hair tonic. 

Reuzels klassiska frisyrer
Reuzels pomador är uppskattade för deras funktion och att de är lätt att jobba med. För dem som gillar old school finns deras vax och oljebaserade pomador som verkligen gör skäl för namnet - hair grease eller fett för håret. Den klassiska suggan som pryder burkarna har en tydlig koppling tillbaka i tiden.

Reuzel betyder fett eller ister på holländska och de tog det namnet för att spegla historien då pomada tillverkades av animaliska fetter. En rolig detalj är att deras tre storlekar på sina produkter heter piglett, pig och hog - alltså griskulting, gris och svin på svenska.

SLIQHAQ är återförsäljare av Reuzel - Holland's Finest Pomade här i Sverige och du hittar alla deras fina hår- och skäggprodukter i vårt sortiment.

Skrivet om Reuzel Pomade

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea