Seiko 5 Sports

Seiko 5 Sports

Seiko 5 Sports

I mer än 50 år har Seiko 5 Sports levererat fantastiska värden i form av pålitlighet och resultat. Genom åren har uttrycket förnyats. 5 Sports är älskad av klockentusiaster inom mekaniska klockor över hela världen. Upptäck hela vårt utbud av Seiko 5 klockor!

Här hittar ni hela vårt utbud av Seikoklockor.

Klockdesign enligt fem viktiga principer hos Seiko

Seiko 5 är ett av Seikos äldsta sub-varumärken som fortfarande används. I mer än 50 år har denna serie av vattentäta klockor funnits. Just 5:an är viktig då den står för fem viktiga principer som Seiko har byggt varumärket kring.
  1. Diashock - Seikos stöttåliga skydd och konstruktion.
  2. Diaflex - En oförstörbar huvudfjäder i urverket.
  3. Day/Date - dag och datumvisning. 
  4. Automatic winding - självuppdragande urverk.
  5. Water resistant - vattentäthet och vattentålighet. 
Genom åren har många olika kaliber/urverk använts. Men desamma ledorden har visat vägen genom åren.

Historien bakom Seiko 5

Starten blev 1963 med de olika delarna som antishock, Seikos svar på Schweizarnas Incabloc-system. Följt av Diaflex-fjädern som var i praktiken oförstörbar. 1968 lanserades Seiko 5 Sport som ett svar på de många män och kvinnor som ville ha en klocka som de kunde lite på även när de sportade och var aktiva. Det är just det som är Seiko 5 en utmärkt toolwatch för dig som är aktiv och i farten. I arbete eller på fritiden. 

Tidigare Seiko 5 modeller
Tidigare modeller av Seiko 5 Sports som kom som kronograf 1969 till vänster och till höger den första Seiko 5 Sportsklockan 1968.

Tillverkning och kvalité hos Seiko 5

Seiko tillverkar Seiko 5 både i Japan, men också i deras fabriker i Malaysia, Kina och Singapore. En Seiko 5 klocka håller i många år. Det är inte omöjligt att den kan hålla i upp till 20 år. Tyvärr finns det falska kopior i omlopp även av Seiko 5, därför är det alltid tryggt att handla av auktoriserade återförsäljare av Seiko.

Det är på gråmarknaden som kopiorna finns i omlopp. En orsak är just att det säljs enorma mängder Seikoklockor över hela världen. Av den anledningen kopieras också dessa prisvärda klockor på volym. En sak som är säker att de inte håller samma goda Seikokvalité i varken finish eller på insidan av klockan med urverket och dess delar. 

Seiko 5 Brian Way

Ett av Seikos lyckade sammarbeten. Här med rocklegendaren Brian May och en limiterad utgåva. 

Varför är Seiko 5 Sport-klockorna populära?

Det enkla svaret genom dess historia är just tillförlitligheten och kvalitén till ett mycket attraktivt pris. Det är en konst att tillverka prisvärda klockor med automatiska urverk i just den prisnivån som just Seiko 5 ligger. En orsak till att Seiko kan producera god kvalité till just dessa priser är att hela processen av tillverkningen av urverket är mekaniserad.

Den går därför att styra och kontrollera i minsta detalj. Att ha en uthållighet i tillverkningen gör också att många maskiner kan betalas av över lång tid. Eller rättare sagt skrivs av i början som kostnad och sedan är den stora investeringen i maskinerna betald.

Seiko 5 hitta stilen med klockan

Idag finns det en stor variantion i olika modeller och utföranden vilket gör det lätt att hitta en Seiko 5:a som just passar din smak. Du kan utan tvekan lägga till en ytterligare dimension till din Seiko 5 klocka genom att byta armband från sportigt, dressat, läder eller textil. Lycka till med att hitta rätt Seiko 5 klocka!
Auktoriserade återförsäljare av Seiko - Athorized Global Retailer

Skrivet om Seiko 5 Sports

Klockbutik i Umeå

Klockbutik i Umeå

Att köpa en klocka är speciellt. Vi som jobbar på SLIQHAQ har ett starkt intresse för klockor i alla valörer. Det är tryggt att handla din klocka hos oss, oavsett om det är i vår butik i Umeå eller på nätet. Hos oss ska ni förvänta er hög nivå av kunskap och professionalitet. Vår urmakarmästare Per-Erik och urmakarverkstaden står alltid redo att serva er med det som ni önskar. Vi är inte längre bort än att ni kan nå oss. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea