Mustaschvax

Mustaschvaxburk mot svart bakgrund

Mustaschvax

Mustaschvax är en pomada som håller din mustasch på plats. Vaxa mustaschen för att ge den en stadga som håller formen hela dagen. Om du vill ge din mustasch en uppåtpekande snits ska du satsa på ett hårdare vax. Vid applicering av ett hårt vax värmer du det mellan fingertopparna. Vill du ha en mer naturlig form väljer du ett mjukt mustaschvax.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Vaxa mustaschen

För dig som odlar en maffig mustasch kanske det inte är någon nyhet att saker och ting kan fastna i mustaschen och att den kan leva sitt eget liv ibland. Med ett bra mustaschvax kan man hålla den i styr och forma knävelborrar eller andra mustaschstilar, både långa och korta.

Nyttan med vax uppstår då hårstråna börjar att vara olydiga och inte ligger ner längre. Det kan börja redan vid någon centimeters längd hos vissa.

Syftet med mustaschvaxet är att få ordning på stråna och få de att bete sig som du vill och inte spreta åt olika håll. Eftersom man ska ett mustaschvax nära munnen är det bra om man ser till att den är gjord på bara naturliga ingredienser.

Vill man forma en mustaschfrisyr som pekar uppåt behöver man ett hårt vax med bra stadga. Mjukare vax funkar utmärkt till mustascher med en naturliga form.

Hur applicerar man mustaschvax?

Utgångspunkten för att få vaxet att fästa är att mustaschen ska vara ren och torr. Sätt ingen skäggolja eller annan produkt i mustaschen om du vill att vaxet ska få full effekt.

Ta vax genom att skrapa lös en bit med baksidan av din tumnagel. Flytta över vaxet till din andra hands pekfinger. Gnugga sedan vaxet mellan dina pekfingrar för att mjuka upp det. Man kan värma vaxet med hårtork om det känns lättare.

Om man är en inbiten vaxare har man vaxet med sig vartän man går och ligger det i fickan brukar värmen från kroppen göra att mustaschvaxet alltid är lättarbetat när det behövs.

Det mjuka mustaschvaxet börjar du sedan applicera från mitten av din mustasch och utåt. Jobba med pekfingrarna och tummen för att greppa mustaschen och dra utåt i en mjuk rörelse.

Jämnare fördelning av vaxet med mustaschkam

Ett verktyg som alla mustaschälskare bör ha är mustaschkammen. Med den kammar du sedan mustaschen för att fördela ut vaxet ytterligare. Arbeta återigen från mitten, starta precis under näsan, och utåt åt sidan.

Upprepa ett par gånger på åt varje håll. Om man inte använder en kam är risken att det finns små klumpar av vax vilket inte hör hemma i en perfekt mustasch.

Sen kan du börja styla mustaschen i den form du vill ha den, om du vill tvinna ändarna eller vad du nu vill forma. När du känner dig nöjd kan du låsa in frisyren genom att lite snabbt blåsa kall luft över så att vaxet stelnar till.

Hur tvättar man ur mustaschvaxet enklast?

De allra flesta mustaschvaxer går enkelt att tvätta ur bara man använder varmt vatten och tvål eller schampo. De flesta brukar inte tvätta ur vaxet dagligen då det kan torka ut skäggstråna. Om så är fallet bör man använda sig av en lämplig conditioner för skägghår.

En del använder en liten gnutta olja som de skrubbar in i mustaschen, låter det verka några minuter och sköljer sedan ur oljan som då drar med sig vaxet.

Skrivet om Mustaschvax

Skäggvård - Ta hand om skägget

Skäggvård - Ta hand om skägget

Skäggvård handlar om att hålla sitt skägg fräscht, snyggt och stylat. Snygga linjer och trimning gör att ditt skägg uppfattas som massivt och med en solid känsla. Varje skägg är unikt och sitter på ett ansikte med dess specifika form. Det är i den grunden som skäggvård börjar så låt oss guida dig i hur du sköter ditt skägg på bästa sätt. Läs mer
Hur vårdar man sin mustasch?

Hur vårdar man sin mustasch?

Att ta hand om sin mustasch handlar om att hålla den ren och i en snygg form. Ibland är det lättare sagt och gjort. Lär dig mer om grunderna hur du får din mustasch som du vill ha den. Läs mer
Så odlar du knävelborrar i din mustasch

Så odlar du knävelborrar i din mustasch

Det var på 1500- och 1600-talet som knävelborren gjorde sitt intåg i männens mustaschstilar. Ordet härstammar från tyskans Knäwelbart och betyder ungefär "tvärslå av skägg". Under vilda västern på 1800-talet i USA var knävelborren populär hos många cowboys. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea