Skäggkräm

Skäggkräm i öppen burk

Skäggkräm

Skäggkrämen är den moderna återfuktaren för ditt skägg. Med krämen kommer du enkelt ner i botten på ditt skägg och skäggbotten där skäggkrämen återfuktar och mjukgör.

Syftet med skäggkrämen är att den ska återfukta och mjukgöra skägg och botten utan en fet känsla efteråt. På bilden ser ni skäggkrämernas Rolls-Royce - Morgans Pomade Luxury Beard and Moustasche Cream.

Ska jag kombinera skäggkräm med olja?

Du kan kombinera skäggkräm med skäggolja. Har du en kort skäggfrisyr kan en skäggkräm räcka långt. Men om du vill få lyster och en något fetare känsla då kör du antingen enbart med olja eller först skäggkräm och sedan olja på toppen. 

Du tar lite kräm i handen direkt när du handdukstorkat ditt skägg och ansikte. Sedan masserar du in skäggkrämen i skägget. Försök att komma ner i botten på skägget och jobba sedan in krämen i skägget. Använd en kam eller borste om du önskar. 

En stor fördel med en tjock kräm är att den inte blir lika fet som en skäggolja. Behöver du återfukta skäggbotten då är skäggkrämen utmärkt för dig. Ju längre skägg och större skägg desto mer nytta kan du få av att toppa med en skäggolja. 

Skäggkrämer med och utan stylingeffekt

Vissa skäggkrämer har både en återfuktande effekt, men också stylingfunktion. Dessa kan man säga är en hybrid mellan ett skäggvax och en lotion. Själva defintionen på kräm är just med betoning på den återfuktande delen för skägg och hud. Läs i produktbeskrivningen om det finns något stylingeffekt eller ej. 

När skägget bir återfuktat och mjukare får du naturligtvis ett mer lättkammat och mindre sprött skägg. Detta torde gälla alla krämer för skägg.
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna