Skäggolja

En skäggolja ska man använda för att få ett mjukt skägg som då blir mer lättkammat. Den bästa skäggoljan är den som motverkar ett kliande skägg och lindrar klåda, irritation och torr hud under skägget. Oljorna innehåller ämnen som ger skägget en skönare lyster och återfuktar och ger elasticitet till huden under.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
15
Beard Brew Citrus
186 kr (219 kr)
Köp!
Info
15
Concentrated Beard Oil
195 kr (229 kr)
Köp!
Info
15
Organic Arganolja
229 kr (269 kr)
Köp!
Info
15
Mango Beard Oil
183 kr (215 kr)
Köp!
Info
15
Beard Oil Licorice
195 kr (229 kr)
Köp!
Info
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla

Så använder du en skäggolja

  1. Droppa skäggolja i ena handflatan, och gnugga båda händerna och mellan fingrarna för att fördela ut oljan.
  2. Massera in oljan i skägget uppifrån och ner, mitt på och på sidorna.
  3. Lyft skägget med fingrarna som en kam och massera in skäggoljan underifrån. På så sätt når du lite djupare ner i skägget och till huden.
  4. Avsluta genom att använda en skäggkam eller skäggborste för att fördela ut olja ännu bättre och för att forma skägget.
Du kan applicera skäggolja dagligen, en gång i veckan eller mer sällan. Det är upp till dig och ditt skägg hur ofta du vill använda olja. Det bästa tillfället är efter en dusch och när skägget är nytvättat. Olja och vatten funkar inte tillsammans så se till att skägget är riktigt torrt innan du börjar.

Hur mycket av skäggoljan ska man ta?

Många undrar hur mycket skäggolja man ska ta? Man kan faktiskt ta för mycket så det är viktigt att hitta rätt mängd för sin egen skäggväxt. Har man ett relativt kort skägg behöver man bara 1-2 droppar. Ett längre eller större skägg kräver några extra droppar.

SkägglängdMängd skäggolja
Skäggstubb1-2 droppar
Kort skägg2-4 droppar
Medium långt skägg4-6 droppar
Långt skägg10+ droppar

Innehåll i olja till skägg

En skäggolja består i stora drag av två olika typer av oljor. Ett vanligt recept består av en bärarolja som kryddas med olika eteriska oljor. En bärarolja måste vara blandbar och många tillverkare väljer att jobba med en bas bestående av arganolja och jojobaolja.

Dessa oljor är bland de bästa som finns för huden under skägget. De har också bra egenskaper för att mjuka upp skäggstråna och göra skägget mer lättkammat och följsamt.

Basoljan toppas sedan med de eteriska oljorna vars syfte är att ge produkten en god doft. Det är svårt att beskriva dofter och det är inte alltid vår upplevelse människor emellan är likadana. Så vad som är den bästa skäggoljan är något som bara du kan avgöra. Om du bor i eller har vägarna förbi Umeå är du välkommen att dofta och prova i vår butik på Mariedal.

Dessutom förändras doften och en skäggolja kan dofta en sak när du precis öppnat flaskan och en annan doft kan framträda när oljan torkat i skägget. De eteriska oljorna hämtas oftast från naturliga ingredienser men kan ibland även vara syntetiskt framställda.

Det finns även doftfria skäggoljor för den som inte vill att skägget ska lukta.

Mer om skägg och skäggoljor

Vilken skäggolja ska jag välja?

Vilken skäggolja ska jag välja?

MER
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna