Skäggolja

Skäggolja från Noberu inzoomad

Skäggolja

En skäggolja ska man använda för att få ett mjukt skägg som då blir mer lättkammat. Den bästa skäggoljan är den som motverkar ett kliande skägg och lindrar klåda, irritation och torr hud under skägget. Oljorna innehåller ämnen som ger skägget en skönare lyster och återfuktar och ger elasticitet till huden under.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Beard Oil
179 kr
Köp!
Info
1  2  3 Nästa »

Fördelen med att använda skäggolja

Skäggoljan har flera viktiga funktioner. Dels smörjer den skägget och tillför närning till skäggstråna. Oljan gör skägget mjukare och skönare. Skäggstråna blir mindre frissiga och det är lättare att kamma och borsta skägget samt styla det. Dessutom vårdar oljorna också skäggbotten som lätt kan bli torr eller fnasig. En del skäggoljor har också ingredienser som motverkar skäggmjäll. Skrivt

Hur använder man en skäggolja?

Du kan applicera skäggolja dagligen, en gång i veckan eller mer sällan. Det är upp till dig och ditt skägg hur ofta du vill använda olja. Det bästa tillfället är efter en dusch och när skägget är nytvättat. Olja och vatten funkar inte tillsammans så se till att skägget är riktigt torrt innan du börjar.

  1. Droppa skäggolja i ena handflatan, och gnugga båda händerna och mellan fingrarna för att fördela ut oljan.
  2. Massera in oljan i skägget uppifrån och ner, mitt på och på sidorna.
  3. Lyft skägget med fingrarna som en kam och massera in skäggoljan underifrån. På så sätt når du lite djupare ner i skägget och till huden.
  4. Avsluta genom att använda en skäggkam eller skäggborste för att fördela ut olja ännu bättre och för att forma skägget.

Hur mycket av skäggoljan ska man ta?

Många undrar hur mycket skäggolja man ska ta? Man kan faktiskt ta för mycket så det är viktigt att hitta rätt mängd för sin egen skäggväxt. Har man ett relativt kort skägg behöver man bara 1-2 droppar. Ett längre eller större skägg kräver några extra droppar.

SkägglängdMängd skäggolja
Skäggstubb1-2 droppar
Kort skägg2-4 droppar
Medium långt skägg4-6 droppar
Långt skägg10+ droppar


Vad innehåller skäggoljor?

En skäggolja består i stora drag av två olika typer av oljor. Ett vanligt recept består av en bärarolja som kryddas med olika eteriska oljor. En bärarolja måste vara blandbar och många tillverkare väljer att jobba med en bas bestående av arganolja och jojobaolja.

Dessa oljor är bland de bästa som finns för huden under skägget. De har också bra egenskaper för att mjuka upp skäggstråna och göra skägget mer lättkammat och följsamt.

Basoljan toppas sedan med de eteriska oljorna vars syfte är att ge produkten en god doft. Det är svårt att beskriva dofter och det är inte alltid vår upplevelse människor emellan är likadana. Så vad som är den bästa skäggoljan är något som bara du kan avgöra. Om du bor i eller har vägarna förbi Umeå är du välkommen att dofta och prova i vår butik på Mariedal.

Dessutom förändras doften och en skäggolja kan dofta en sak när du precis öppnat flaskan och en annan doft kan framträda när oljan torkat i skägget. De eteriska oljorna hämtas oftast från naturliga ingredienser men kan ibland även vara syntetiskt framställda.

Det finns även doftfria skäggoljor för den som inte vill att skägget ska lukta.

Vilken är den bästa skäggoljan?

Att hitta den rätta skäggoljan är trial and error. Olja till skägg innehåller oftast två delar; en oljebas och en dofttillsats. Oljebasen har den största funktionella effekten för att göra skäggstråna mjuka och följsamma. Den brukar innehålla naturliga oljor som Mandelolja, Arganolja, Jojobaolja och liknande hudvårdande organiska oljor.

På toppen i en skäggolja ligger en parfymtillsats som i de flesta fall utgörs av eteriska oljor. Om du vill att ditt skägg inte ska dofta finns det doftfria skäggoljor att köpa. Dessa är perfekt att använda för dig, eller någon i din närmiljö, som kanske är doftkänslig. Det kan också vara så att du väljer det för att du vill att din herrparfym ska få all uppmärksamhet doftmässigt.

Hur vet jag vilken skäggolja som passar mig?

Ett bra tips är att köpa små 10 ml skäggoljor av olika skäggmärken. Varje skäggmärke har sin egen oljebas och det är den du främst ska fokusera på. Vissa skäggoljor är lite tyngre i konsistensen medans andra är lättare. När du har hittat en skäggolja som du gillar är det bara att utforska vidare bland alla dofter och varianter.

Kan man komma till er butik och dofta på skäggoljor?

Ja, absolut! Om du bor i Umeå eller har vägarna förbi stan är du välkommen till vår butik på Mariedal. Där kan vi duka upp flera av våra populära skäggoljor så du kan hitta din favorit.

Mer om skägg och skäggoljor

Skrivet om Skäggolja

Skäggvård - Ta hand om skägget

Skäggvård - Ta hand om skägget

Skäggvård handlar om att hålla sitt skägg fräscht, snyggt och stylat. Snygga linjer och trimning gör att ditt skägg uppfattas som massivt och med en solid känsla. Varje skägg är unikt och sitter på ett ansikte med dess specifika form. Det är i den grunden som skäggvård börjar så låt oss guida dig i hur du sköter ditt skägg på bästa sätt. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea