Skäggolja

Använd skäggolja för att få ett mjukt skägg som blir mer lättkammat. Den bästa skäggoljan är den som motverkar ett kliande skägg och lindrar klåda, irritation och torr hud under skägget. Oljorna innehåller ämnen som ger skägget en skönare lyster och återfuktar och ger elasticitet till huden under.

Vi har delat in skäggoljor du kan köpa i fyra kategorier. De speglar hur de olika skäggoljorna doftar, känns och uppfattas. Hoppas att det är till nytta i ditt val av olja för skägget.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
18
Beard Brew Citrus
179 kr (219 kr)
Köp!
Info
18
Beard Brew Wilderness
179 kr (219 kr)
Köp!
Info
1  2  3  4  Nästa »  |  Visa alla

Så använder du en skäggolja

Du kan applicera skäggolja dagligen, en gång i veckan eller mer sällan. Det är upp till dig och ditt skägg hur ofta du vill använda olja. Det bästa tillfället är efter en dusch och när skägget är nytvättat. Olja och vatten funkar inte tillsammans så se till att skägget är riktigt torrt innan du börjar.

Många undrar hur mycket skäggolja man ska ta? Man kan faktiskt ta för mycket så det är viktigt att hitta rätt mängd för sin egen skäggväxt. Har man ett relativt kort skägg behöver man bara 1-2 droppar. Ett större skägg kräver några extra droppar.

  • Skäggstubb: 1-2 droppar
  • Kort skägg: 2-4 droppar
  • Medium långt skägg: 4-6 droppar
  • Långt skägg: 10+ droppar

Skäggoljan sugs upp med pipett och droppas i ena handflatan, för att sen smörjas ut i båda handflatorna och fingrarna. Därefter börjar du massera in oljan uppifrån och ner, mitt på och på sidorna.

Fortsätt med att lyfta skägget med fingrarna som en kam och massera in skäggoljan underifrån. På så sätt når du lite djupare ner i skägget.

För att få oljan att ytterligare fördelas jämnt, till alla skäggstrån och även ner till skäggbotten ska du sen använda en skäggkam. När du kammar, se till att hålla kammen med tänderna vinkelrätt mot ansiktet och inte neråt.

Återigen jobbar du först uppifrån och ner och sen åt andra hållet för att lyfta skägget och nå ända ner till huden under. En bra olja till skägget funkar utmärkt att kombinera med skäggvax.

Ett vanligt recept på skäggoljor

Nu är skäggolja en ganska billig produkt att köpa färdig och som finns på de flesta välsorterade butiker och apotek. Men du kanske har funderat på att göra din egen skäggolja för att det är kul och spännande att blanda egna dofter. En skäggolja består i stora drag av två olika typer av oljor.

Ett vanligt recept består av en bärarolja som kryddas med olika eteriska oljor. En bärarolja måste vara blandbar och många tillverkare väljer att jobba med en bas bestående av arganolja och jojobaolja.

Dessa oljor är bland de bästa som finns för huden under skägget. De har också bra egenskaper för att mjuka upp skäggstråna och göra skägget mer lättkammat och följsamt.

Basoljan toppas sedan med de eteriska oljorna vars syfte är att ge produkten en god doft. Det är svårt att beskriva dofter och det är inte alltid vår upplevelse människor emellan är likadana. Så vad som är den bästa skäggoljan är något som bara du kan avgöra. Om du bor i eller har vägarna förbi Umeå är du välkommen att dofta och prova i vår butik på Mariedal.

Dessutom förändras doften och en skäggolja kan dofta en sak när du precis öppnat flaskan och en annan doft kan framträda när oljan torkat i skägget. De eteriska oljorna hämtas oftast från naturliga ingredienser men kan ibland även vara syntetiskt framställda.

Det finns även doftfria skäggoljor för den som inte vill att skägget ska lukta.

Läs mer: Vilken skäggolja ska jag välja?

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna