Diamantbryne

Ett av de hårdaste brynen du kan hitta är ett diamantbryne. De funkar bra att slipa både mjuka och hårda knivar med. Diamantbrynen ska du använda torra och för att ta bort grader och råegg som bildats efter slipning på slipsten. Här hittar du knivbrynen från DMT, som har lång erfarenhet av att tillverka slipverktyg för rakknivar och andra knivar.

Så här använder du ett diamantbryne

Diamantbrynet har många användningsområden då den är väldigt effektiv på att slipa och ta bort stål. Ofta används vatten eller olja för att diamanterna i brynet inte ska slitas bort för snabbt.

Du kan både plana slipstenar, slipa knivar och träverktyg genom att anpassa val av kornstorlek och grovleken på din diamantslipsten utifrån vad du ska slipa.

Själva ordet bryne, brynstål eller brynsten var beskrivningen på den sten som eggarna skulle hållas vassa med. Den större slipningen och den grövre slipningen gjordes på slipstenar som roterade.

Skrivet om Diamantbryne

En guide till våtrakning i 5 steg

En guide till våtrakning i 5 steg

En man rakar sig ungefär 20 000 gånger under en livstid. Varför inte göra det till en skön upplevelse! Här finns en guide för klassisk våtrakning och en del värdefulla tips till dig som vill få en skönare rakning. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea