Taylor Of Old Bond Street

Taylor of Old Bond Street butik i London

Taylor of Old Bond Street

Taylor of Old Bond Street är ett familjeföretag som grundades 1 september 1854 av Jeremiah Taylor, som är farfarsfar till den nuvarande styrelseordföranden. Jeremiah öppnade en hårsalong på Bond Street i London, därav dess namn. Han blev känd av societeten för sina botaniska extrakt och hårbehandlingar.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper
1  2  3  Nästa»

Taylor of Old Bond Streets breda sortiment av produkter

Jeremiahs son Ivan som var kemist tog över efter sin far och utvecklade många olika örtbehandlingar. Taylor-traditionen har alltid inneburit att tillverka produkter av naturliga ingredienser utan att tumma på kvalité. Som varumärke är Taylor mycket starkt och tillhör de mest klassiska engelska märkena.

I sortimentet finns allt man kan tänka sig behöva som gentleman med känsla för lyx och stil. Du hittar allt från våtrakningsprodukter som rakkrämer, raktvålar och pre-shaves till cologne, återfuktare och talkpuder. Allt från Taylor of Old Bond Street har tydlig manlig karaktär när det gäller doft och touch.


Ett stenkast från Buckingham Palace

Den moderna gentlemannen om vi ser till de senaste 300 åren haft sitt ursprung från hjärtat av London. I de välkända kvarteren St James, ett stenkast från Buckingham Palace. Ungefär 15 minuters promenad genom Green Park eller St James Park beroende på vilket humör ni är på.

Många av namnen hos Taylor of Old Bond Street produktserier kommer just med anknytning till dessa platser och gator. Taylor of Old Bond Street ligger just på nummer 74 på Jermyn Street. Som också är namnet på den lätta och fräscha Jermyn Street produkterna för känslig hy.

Under århundraden har celebriteter, adelsmän, ministrar och kungligheter korsat dessa gator. Och besökt de fina kvarteren av tidlöst mode, stil och det världsarv som finns.

I Taylors butik på Jermyn Street finns också en barberarsalong. Vilka som genom åren klippt sig och rakat sig där är inte lätt att veta då detta stannar mellan klient och salong. Men eleverna på Eton College, som också är ett namn på en produktserie, klippte sig där. En skola med rötterna från 1440-talet och Henrik VI.

Skrivet om Taylor Of Old Bond Street

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea