Wahl Professionals

Wahl Professionals har i mer än 100 år satt standarden för professionella trimmers och hårklippare. Älskad av många. Maskinerna finns i alla varianter och storlekar och formspråket bär med sig den långa och rika historien av barberare och barbershops. Vi är glada över att vara återförsäljare av Wahls trimmers på den svenska marknaden.

Wahl klippmaskiner och tillbehör till hårklippare

1  2  Nästa »  |  Visa alla

Historien om Wahl från början av 1900-talet

Historien om Wahl började redan 1911 när Leo J. Wahl exprimenterade med en vibrerande elektromagnetisk motor. Lite senare under sina ingengörsstudier designade han en vibrerande och medicinsk massagemaskin för sin farbror J.Frank Wahl, som senare började producera maskinen i en liten fabrik i Illinois USA.

Leo använde fritiden till att sälja dessa massagemaskiner till barbershops. I den miljön insåg han behovet av att förbättra frisörernas och barberarnas vektyg. När hans farbror ryckte in i militären under den Mexikanska revolutionen tog Leo över tillverkningen och affärerna och började att utveckla en ny elektrisk hårklippare.

År 1909 ansökte Leo J. Wahl om patent för sin nya klippmaskin som sedan började att produceras. Det var den första hårklipparen som hade motorn i handen istället ansluten till en separat motor. Ni kan tänka er vilken skillnad! I slutet av 1920 hade fabriken sålt mängder med klippare till frisörer över hela USA. En del av framgången var att Mr. Wahl samarbetade direkt med salongerna för att utveckla och göra produkterna bättre.

Wahl lanserar elektriska rakmaskiner och batteridrivna hårtrimmers

Under 1940-talet expanderade företaget kraftigt och plast användes i gjutformar och mängder med tillbehör lanserades. Allt från hårtorkar, saxslipar, saxar och locktänger. På 50-talet tog exporten fart på allvar och rätt volt-tal skapades för den internationella marknaden. Under samma årtionde gick Leo Wahl bort, 20:e maj 1957. Under hans era hade mer än 100 patent ansökts.

På 60-talet kom den första elektriska rakmaskinen från Wahl och följdes upp med en vakuumklippare. Och 1967 kom den första batteridrivna trimmern för den professionela salongsmarknaden. På 70-talet kom uppladdningsbara lödkolvar, massageprodukter och nästrimmer. Under 80-talet kom de batteridrivna klipparna till konsumentmarknaden. Tätt följt av stylingprodukter och rakmaskiner.

På 90-talet tog Wahl stora kliv framåt och köpte upp Moser 1996 och även Ermila som kom med på köpet. 1997 blev Greg Wahl president i koncernen och tog över efter sin far. Nästa stora händelse var 2009 då Wahl fyllde 90 år och nu 2019 är det 100 års jubileum för denna familjehistoria så starkt rotat i barberarkulturen och de professionella salongerna.

SV
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna