Tips för att noppa ögonbryn som kille

Academy Hårvård

Tips för att noppa ögonbryn som kille

Buskiga ögonbryn med strån som sticker ut gör att det ser vildvuxet ut och de fina konturerna försvinner. Att plocka ögonbrynen är inte så svårt som det låter. Resultatet gör att du ser välvårdad ut fast på ett naturligt sätt.
Författare: Gustav Burman
Det finns några saker som man bör tänka på när man ska ta bort strån från ögonbrynen.Här kommer en guide med en mall på hur du steg för steg kan trimma, tunna ur, plocka och forma dina ögonbryn, utan att det ska se konstlat ut.

Tänk på detta när du formar ögonbrynen

  • Dina ögonbryn är inte som två tvillingar, att de ska se lika ut. Se dem som ett par bröder eller systrar, två individer med likheter och olikheter.
  • Plocka lagom. Ju mindre desto bättre, för en så naturlig och välvårdad look. Skillnaden kan ibland vara hårfin. Tanken är att behålla den unika formen för de båda ögonbrynen, men som mer välvårdade versioner.
  • Använd bra hjälpmedel och du får ett bättre och behagligare slutresultat.

För att trimma ögonbryn behöver du följande: en kam, liten och vass sax, en bra pincett och en spegel. Och bra ljus när du jobbar.

Verktyg för att plocka ögonbryn
Det finns speciell sax för ögonbryn och ofta följer en liten ögonbrynsborste med. Tillsammans med en pincett av hög kvalitet, bra ljus och förstoringsspegel får du bästa förutsättningarna för ett bra resultat.

Bestäm var ditt ögonbryn börjar

En del killar har ihopväxta ögonbryn. Den viktigaste utgångspunkten är att bestämma vart ditt ögonbryn börjar. Tänk dig en lodrät linje från centrum av din näsborre till ditt ögonbryn. Där börjar ditt ögonbryn. Enklast är att ta en kam och hålla den över mitten av din näsborre och låt den linjen ge dig startpunkten för ögonbrynet. Om du tar utkanten av din näsborre riskerar du att få ett för stort mellanrum mellan brynen som gör att du ser långsam ut som person.

Linje för att hitta starten på ögonbrynet skäggig manlig modell

Hår mellan ögonbrynen är snyggast att plocka bort med pincett och eller vaxa med färdiga face strips.Håret mellan brynen noppar du bort med en pincett eller vaxar bort med face strips - Veet Cold Wax Strips ansiktsvax. Att använda cold wax strips spar mycket tid och är perfekt att snabbt få bort mycket hår mellan ögonbrynen. Något som med pincett kan vara relativt tidskrävande. Finputsningen efter vaxning gör du enkelt med en pincett. Använd en kvalitetspincett när du plockar strån för att den luggar mindre och att du får ett ordentligt tag om stråna. Vissa pincetter klipper av strået istället för att dra ut det, vilket inte är bra.

Hitta slutet för ögonbrynet

När du har plockat rent stråna mellan dina halvmånar är det dags att bestämma vart dina ögonbryn slutar. Tänk dig en rät linje från nästippen till utkanten av ditt öga, där det smalnar av. Förläng den linjen och du har punkten var ögonbrynet ska sluta. Använd en kam för att hitta linjen. Noppa sedan bort strån som inte hör hemma utanför linjen.

Så hittar du slutet på ditt ögonbryn manlig modell

Bestäm vart ditt ögonbryn slutar med att utgå från nästippen och gå med en linje mot ytterkanten av ditt öga.Städa upp och forma dina ögonbryn

Nu är det dags att forma och trimma dina ögonbryn samt ge dem lite extra dimension och profil. Utgå från nästippen och välj en rät linje från utsidan av iris till ditt ögonbryn. Gå in under och plocka bort hår som kanske växer rätt ut eller på annat sätt inte ska vara där. Resultatet blir att du får rätt twist på ditt ögonbryn vilket både ser snyggt ut och ger rätt vinge.

Noppa och forma ögonbryn manlig modell

Att lägga lite dimension på ditt ögonbryn gör att du ser piggare ut. Vingen hittar du genom att söka linjen i utkanten av iris.


Många ögonbryn som ser överjobbade och konstgjorda ut beror ofta på att man plockat strån ovanför brynen. Tanken är att låta ovansidan av ditt ögonbryn vara i fred och istället låta de små stråna under ditt ögonbryn försvinna med din pincett.

Tunna ur och trimma buskiga ögonbryn

Buskiga ögonbryn är vanligt hos män då hårstråna har en tendens att vilja växa sig långa. I värsta fall hänger de ner över ögonbrynen eller ögat och det kan se riktigt sorgligt ut. Här behöver du din kam och en liten men vass sax. Gärna med rundade toppar för att undvika att du spetsar dig själv när du klipper.

Sax och kam för att klippa ögonbrynen
Om du är orolig för att sticka dig finns saxar för ansiktet med runda toppar. Tillsammans med en fintandad kam hittar du de strån som behöver kortas ner. Långa hängande strån gör att du ser trött och buskig ut.

Kamma ögonbrynet uppåt, lyft upp något och se hur vissa strån är för långa och sticker ut utanför din mall. Använd inte en elektrisk trimmer med distanskam och kör över dina ögonbryn. Det kommer inte att se bra ut och risken finns också att du skadar huden som är rätt känslig under stråna.

Härligt, då var du färdig! Kom ihåg att få människor föds med perfekt positionerade och formade ögonbryn. Det behövs lite skötsel för att få dem att sitta bra och ge din blick och look som just ditt unika ansikte har.

Saxar, kammar och speglar när du ska noppa ögonbrynen

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea