Vårdofter för män

Academy Livsstil

Vårdofter för män

Våren är en hoppets årstid och naturen vaknar till liv. Vi rör och mer ute och livet spirar och gror inom oss. Våren är ombytlig och vintern vill ibland inte släppa taget. Vilka dofter passar för våren? Vad kan fånga den härliga vårkänslan?
Författare: Gustav Burman

Fånga vårkänslan med din parfym

Brytningen mellan vintern och den sedan annalkande sommaren. Någon pratar om tussilago och vårblommor en annan i vårt avlånga land njuter av härliga vårvinterdagar med krispig morgon och värmande sol på dagen.

Floris London drömmar och dofter
Våren är en tid av drömmar som Floris London har fångat fint på bild. I söder är våren lång medan i norr är den gnistrande vit i form av vårvintern.Neroli Voyage från Floris London
Just den där krispiga soliga vårvinterdagen då kan Neroli Voyage verkligen fånga en känsla som sträcker sig framåt. Den är gnistrande fräsch och neroliblomman påminner om ljusare tider. Doften har en mjuk och djup bas med ek, mysk och amber. 

Colonia C.L.U.B. från Acqua di Parma
Just den Lätt och energirik doft från Acqua di Parma som lanserats 2022. En ganska brev doft och är lätt att tycka om och gilla. Citrusnoter på toppen och bergamott. I basen finns mysk och cederträ. En bra val för dig som vill vara up to date och dofta riktigt gott i vår.  

Colonia från Acqua di Parma
Få dofter är mångsidiga som denna cologne från 1916. Citrus som blandas med trä. Sostifikerad och helt rätt för våren. 

GFT från Geo F Trumpers
Jubileumsdoften med skön citron, bergamott och mandarin som blandas med trä och aromatiska inslag. En maskulin cologne som har det uppfriskande våriga anslaget och som blommar ut i full manlig herrdoft. 

Bergamott
En vårdoft får gärna innehålla bergamott på toppen. Den sätter tonen och har många fina kombinationsmöjligheter. 


Vintage Cologne från Morgans Pomade
En riktig fullträff från Morgans Pomade som har citrus som toppnoter i form av lime och bergamott tillsammans med gröna löv, kokos och sandelträ. Doften drar till sig och skapar attraktion. En doft som är lätt att tycka om. Och det behövs för om våren ska kärleken flöda. 

Fico di Amalfi från Acqua di Parma
Sommaren är ju strax här. Och vad är bättre förberedelse än att låta sig inspireras och förföras av härliga fikon. Dröm dig fram till den härliga sommardagen. Denna doft tar dig halvägs och andas hav och härlig amalfikust. 

Limes från Floris London
Vill du känna dig James Bond fräsch när du stiger upp ur badet då är det Limes som gäller och smäller. En tydligt anslag av lime och citron tillsammans med petigrain och blommor. Lätt och fräsch doft som alltid fungerar. Basnoten mysk skapar en fin balans till den starka öppningen av citrusfrukterna. 

Oud från Acqua di Parma
På dagen finns värmen där, men på kvällen behöver vi värma oss. Acqua di Parma har med sin Oud hittat en fräsch touch med apelsin och bergamott som värms på av kryddig koriander, oud och en gedigen bas av mysk, läder, sandelträ, ceder och patchouli. En utmärkt kvällsdoft på vårkanten. 

Citrusnoter som återfinns i nya Colonia C.L.U.B.
Bra parfymer på våren får gärna innehålla ett distinkt citrusackord som sätter tonen för hjärt- och basnot. På bilden nya Colonia C.L.U.B. som lanserats 2022 med en härlig mix av bergamott, citron på uppfriskande rosé- och svartpeppar.


Dolce Treviso från Acca Kappa 
Dolce Treviso från Acca Kappa
En sensuell vårdoft laddad med drömmar från Treviso Italien och pittoreska gränder. En varm och omfamnade doft med kakao, vanilj och kaffe. Lika fantastisk som efterrätten tiramisu


1887 från Musgo Real
1887 Eau de Toilette från Musgo Real
En elegant doft att bära i vårtiderna med sköna maskulina undertoner av geranium, ambra och patchouli. Underbar som en vårresa till Portugal som är hemlandet för Musgo Real. 
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea