Vårdofter för män

Academy Livsstil

Vårdofter för män

Våren är en hoppets årstid och naturen vaknar till liv. Vi rör och mer ute och livet spirar och gror inom oss. Våren är ombytlig och vintern vill ibland inte släppa taget. Vilka dofter passar för våren? Vad kan fånga den härliga vårkänslan?
Författare: Gustav Burman

Fånga vårkänslan med din parfym

Brytningen mellan vintern och den sedan annalkande sommaren. Någon pratar om tussilago och vårblommor en annan i vårt avlånga land njuter av härliga vårvinterdagar med krispig morgon och värmande sol på dagen. 

Neroli Voyage från Floris London
Just den där krispiga soliga vårvinterdagen då kan Neroli Voyage verkligen fånga en känsla som sträcker sig framåt. Den är gnistrande fräsch och neroliblomman påminner om ljusare tider. Doften har en mjuk och djup bas med ek, mysk och amber. 

Colonia från Acqua di Parma
Få dofter är mångsidiga som denna cologne från 1916. Citrus som blandas med trä. Sostifikerad och helt rätt för våren. 

GFT från Geo F Trumpers
Jubileumsdoften med skön citron, bergamott och mandarin som blandas med trä och aromatiska inslag. En maskulin cologne som har det uppfriskande våriga anslaget och som blommar ut i full manlig herrdoft. 

Bergamott
En vårdoft får gärna innehålla bergamott på toppen. Den sätter tonen och har många fina kombinationsmöjligheter. 

1927 från Floris London
Även här kommer bergamott in och livar upp. En doft som hyllar glamour och elegans från 1920-talets London. Den blommiga delen matchar fint djupet av patchouli, mysk och söt vanlig. En doft som känns, märks och har det där lilla extra som vi gärna plockar fram när vi rör oss i ljusare tider. 

Vintage Cologne från Morgans Pomade
En riktig fullträff från Morgans Pomade som har citrus som toppnoter i form av lime och bergamott tillsammans med gröna löv, kokos och sandelträ. Doften drar till sig och skapar attraktion. En doft som är lätt att tycka om. Och det behövs för om våren ska kärleken flöda. 

Fico di Amalfi från Acqua di Parma
Sommaren är ju strax här. Och vad är bättre förberedelse än att låta sig inspireras och förföras av härliga fikon. Dröm dig fram till den härliga sommardagen. Denna doft tar dig halvägs och andas hav och härlig amalfikust. 

Limes från Floris London
Vill du känna dig James Bond fräsch när du stiger upp ur badet då är det Limes som gäller och smäller. En tydligt anslag av lime och citron tillsammans med petigrain och blommor. Lätt och fräsch doft som alltid fungerar. Basnoten mysk skapar en fin balans till den starka öppningen av citrusfrukterna. 

Oud från Acqua di Parma
På dagen finns värmen där, men på kvällen behöver vi värma oss. Acqua di Parma har med sin Oud hittat en fräsch touch med apelsin och bergamott som värms på av kryddig koriander, oud och en gedigen bas av mysk, läder, sandelträ, ceder och patchouli. En utmärkt kvällsdoft på vårkanten. 

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna