Academy Rakning

Vilken rakborste ska jag välja?

Skrivet av: Gustav Burman

Att välja rakborste är en utmaning om man ser till antalet varianter och modeller. Några rakborstar har olika längd på borsthuvudet, är olika styva och består av olika material.

För dig som är ny har det inte så står betydelse vilken din första rakborste blir. Grundfunktionen är densamma. Det handlar om att med en blöt borste vispa upp det magiska löddret. Med tiden så brukar det sluta med att man har ett par stycken som man varierar med.

Vilken rakborste är bäst?

Den bästa rakborsten är helt enkelt den som gör det du vill att den ska göra. Olika rakborstar kan passa för olika ändamål.

En styvare rakborste föredras av den som jobbar med hårda tvålar medan mjukare borstar passar bättre för lättlöddrade rakkrämer. Peelingeffekten blir olika där en styvare borste av exempelvis svinborst krispar upp huden mer och exfolierar kraftigare. Medan en mjuk borste av exempelvis silvertip ger en behagligare behandling av huden på gott och ont.

Mjukast är tveklöst de finaste kvalitéerna av silvertip. Dessa naturstrån är väldigt mjuka och en rakborste av silvertip suger åt sig vatten ypperligt.

Vilka rakborstar löddrar snabbast?

Den absolut snabbaste löddringen sker med silvertipborstar och borstar av de senaste syntetstråna. Silvertipborsten har fördelen att den absorberar vatten utmärkt och har många fina strån. Syntetborsten suger inte åt sig så mycket av varken rakmedel eller vatten och på så vis får du en snabb löddring.

Vilken borste är mest effektiv?

Den effektivaste rakborsten är de nya syntetiska rakborstarna. De kräver minst med rakkräm eller raktvål för att löddra väl. Helt enkelt för att stråna inte absorberar på samma sätt som ett borsthuvud av naturhår.

Är det olika livslängd på olika borstar?

Livslängden på en borste kan variera efter prisklass, varumärken och typ av strån och konstruktion. Den längsta livslängden hittar du hos syntetborstarna. Det är väldigt slitstarka. Hur som helst så får du din rakborste att hålla länge om du följer några bra riktlinjer och skötselråd. Skötselråd för rakborstar hittar du här.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea