Vilken skäggborste ska jag välja?

Academy Skägg

Vilken skäggborste ska jag välja?

Att borsta skägget är viktigt för att dels undvika tovor men också för att skägget ska växa friskt och starkt. Om du redan fått tovor behöver du en skäggborste som kan reda ut de åt dig.

Vilken skäggborste som passar bäst beror dels på vilken längd du har på skägget och vilken hårdhet du föredrar. En mjukare borste är mer följsam medan en styvare borste kommer närmare en känsla av en kam.

Det är viktigt att man inte borstar för hårt och sliter på skägget. Det kan skada skäggstråna och irritera huden under. Vi erbjuder ganska många olika sorters skäggborstar och det kan vara svårt att välja. I den här guiden får du mer kunskap så du kan göra ditt val.

Mjuk skäggborste för kort skägg

Om du har skäggstubb eller ett ganska kort skägg så rekommenderar vi att du väljer en borste som inte är så styv i stråna utan en med en mjukare borst. Det gör att det inte river så mycket i huden och ett kortare skägg har inte heller samma behov som ett långt skägg att borstas igenom.

Om du har skäggstubb kan det vara väldigt behagligt att borsta igenom skägget med en mjuk borste som till exempel Sterns Skägg och Mustaschborste. Den är liten och smidigt och perfekt att få lite styr på stråna samtidigt som du masserar och fördelar eventuell skäggolja i skägget. Perfekt att ha med sig på resande fot.

Mustaschborste
Stern

Small Grooming Brush Svinborst
Kent Brushes

Liten skäggborste med handtag päronträ
Dr. Dittmar

Styvare borste bättre för långt skägg

För dig som har ett långt skägg behöver man en rejäl borste. Handtag är att föredra då det blir lättare att få grepp och skägget. En mindre skäggborste kan ibland vara lite svårjobbad. Ett kraftigt och långt skägg behöver en skäggborste med styva strån som verkligen orkar igenom skägget.

Tumregeln är ju kraftigare och längre skägg desto styvare borst. Nackdelen med en skäggborste med handtag är att den blir skrymmande när man är ute och reser. Då kan en mindre skäggborste med styva strån vara en bra kompromiss eftersom styvheten på borsten är det viktigaste.

Mens Club Brush Rectangular Ebenholz Pure Bristle
Kent Brushes

Narrow Grooming Brush
Kent Brushes

Skäggborste i Bokträ
Dr. Dittmar

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea