Whitening-tandkräm

Academy Livsstil

Whitening-tandkräm

Leendet är det starkaste uttrycket vi har för att visa glädje. Våra tänder förändras genom åren och påverkas av både det vi äter och hur vi sköter dem. Vita tänder och ett vitt leende ligger högt uppe på mångas lista. Whiteningtandkrämer bidrar till att hålla dem vita och fräscha. Det finns olika typer av tandkrämer med whiteningeffekt. Nu ska vi kika närmare på hur de fungerar.
Författare: Gustav Burman

Olika typer a formula

Det finns tre vanliga typer formula i dessa tandkrämer. Det vanligaste är baking soda/bikarbonat, den andra är aktivt kol och den tredje är aktivt syre.


Vilken whitening tandkräm fungerar bäst?

Tänder och emalj kan vara olika från person till person. Därför är det svårt att säga vilken typ av tandkräm som passar bäst. Ett bra sätt att hitta en bra tandkräm är att testa under den period som tandkrämen beskriver att den behöver för att kunna påvisa effekt.

Vissa whiteningtandkrämer sliter på emaljen och är det för kraftigt slitage riskerar du att få problem med karies och hål i tänderna. Emaljen är det lager som skyddar tänderna mot syra och annat som uppstår när vi exempelvis äter mat, godis eller dricker läsk, mjölk eller saft.

Leende man i solglasögon
Med en bra tandkräm med whiteningeffekt gör du jobbet varje dag. Alla tandkrämer från Pasta del Capitano 1905 är rekommenderade av italienska tandläkarförbundet - vilket känns extra bra i jakten på det vita leendet - utan att skada dina tänder. 

En del tandkrämer innehåller också slipmedel som gör att när du borstar tänderna bidrar slipmedlet i tandkrämen att rengöra och polera tänderna. Att inte borsta tänderna gör att du tappar dem. Att borsta dem lagom är bäst. Borstar du för mycket riskerar du att slita ner emaljen därför att den inte hinner byggas upp mellan tandborstningarna.

Att använda en whiteningtandkräm är därför ett bra sätt att bidra till vitare tänder eftersom de är skapade för att inte skada tänderna. Du behöver då inte borsta mer än normal tandborstning morgon och kväll.

Den bästa, starkaste och mest effektiva formulan är Eureco (patenterad molekyl) – aktivt syre. Den finns i Pasta del Capitano 1905 Whitening Toothpaste. En stor fördel är att den inte skadar tändernas emalj och är skonsam.


Bikarbonat/baking soda-tandkräm

Bikarbonatets funktion i tandkrämen är att neutralisera placksyror, justerar också pH-nivån i munnen och hjälper till att återställa tändernas naturligt vita färg.

Aktivt kol

Det aktiva kolet från växtriket innehåller en porös blandning som när den kommer i kontakt med tänderna absorberar den exogena ämnen som gör dina tänder smutsiga och orsakar dålig lukt. När det aktiva kolet binds till dessa ämnen dras det med när du borstar och sedan sköljer munnen. Den processen bidrar till både skydd och en verkan för tänderna naturliga färg.

Aktivt kol från Acca Kappas tandkräm
Aktivt kol från växtriket har en unik förmåga att binda föroreningar till sig. Dessa sköljs sedan ur när du borstar klart. Det blir en slags detox av hela munnen. 


Eureco - Aktivt syre

Eureco H.C. ® som är en patenterad molekyl frisätter aktivt syre som verkar antibakteriellt och med anti-plackfunktion. Molekylen är mild och skonsam verkan och bidrar till att återuppliva tändernas naturliga vithet.

Det aktiva syret orsakar en minskning 99 % av mängden tandplack och har en effekt som varar i minst 12 timmar efter du borstat tänderna.

Himmel med moln
Syre finns i luften som vi andas - O2. Den kan också bindas i olika molekyler som sedan frigörs. Eureco H.C. ® är en sådan patenterad syremolekylförening med aktivt syre som bidrar till både en fräsch mun och rena tänder, men också till vita tänder. Märkbart resultat av den blekande effekten fås efter ungerfär 4 veckors användning med aktivt syre i tandkrämen. En stor fördel med aktivt syre är att den inte skadar tändernas emalj när den verkar eftersom den inte har några peroxider i sin formula.


Alla våra whiteningtandkrämerWhiteningkit med ultraljudstandborste

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea